Roppant kínos fotók jelentek meg Gyömrő polgármesteréről, a Horthy park nevét gyáván visszavevő Gyenes Leventéről: a képeken az látszik, amint meztelen nők testéről valamiféle fehér port szippant fel. Nem ez az első eset, hogy a városvezető botrányba keveredik.
"Gyömrő polgármestere habzsolja az életet, a Blikk birtokába jutott felvételek szerint a legkülönbözőbb élvezeteket sem veti meg. A fotókon mi is kicsit elpirultunk: Gyenes Levente ugyanis két pucér hölgy társaságában látható, miközben az egyiket banánkarikákkal és eperszeletekkel tálalták fel neki. A csemegéhez valamiféle fehér por is járt, de valószínűleg ezzel nem megcukrozni akarta a gyümölcsöt. Azt ugyanis éppen felszívja partnere hasáról" - írja a bulvárlap, bár az említett képet online kiadásában nem tette közzé.
A Blikk úgy tudja, a felvételek nem is egy, hanem két buliban készültek öt éve. Az egyik helyszín Gyenes balatoni nyaralója, a második pedig gyömrői otthona. A fehér por nem csak egy fotón tűnik fel, Gyenes egy másik képen éppen az asztalnál ül meztelenül, egy kis tükör van előtte, az orrában pedig vékony kék cső.

Zoom
Gyenesről már korábban kiderült: szereti a luxust, volt már magánhelikoptere, magánrepülője és szebbnél szebb autókkal jár. A polgármester 2002 óta vezeti Gyömrőt, de ő a Magyar Biztonsági Nagyvállalkozások Szövetségének elnöke és a Protokoll Világszövetség európai alelnöke is. Továbbá a Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségei Szövetségének nagykeresztlovagja s humanitárius ügyekért felelős miniszterhelyettese is.
Számlagyáros és kamudoktor?
Nem most fordul elő először, hogy Gyenes kínos helyzetbe kerül: 2011 őszén felmerült a neve egy bűnhálózatban elkövetett számlagyár egyik feltételezett résztvevőjeként (az ügyészi vádiratban 7. rendű vádlottként).
Az ügy lényege, hogy a kecskeméti éjszakai életben ismert "Nyiga" becenévre hallgató Zs. Tibor néhány, lényegében vagyontalan helybéli srác nevére bejegyzett vállalkozáson keresztül létrehozott egy pecsételő kisüzemet, amelyek 2006 ás 2009 között jelentős összegű szolgáltatási számlákat bocsátottak ki nagy forgalmú, neves cégek számára, amelyek között a hadügyi tárca egyik cége, a HM Currus Zrt. is szerepelt. A fiktív számlák kifizetéséből származó pénz - Nyiga haszonlefölözését követően - visszakerült a számlakibocsátó cégek vezetőinek a zsebébe. A be nem fizetett adók miatt a költségvetés kára több mint 400 millió forint.
A korábban jelentős vagyonvédelmi cégeket működtető Gyenes Levente ott került a képbe, hogy a hosszú ideig előzetes letartóztatásban lévő "Nyiga" azt vallotta: neki nem volt fővárosi terepismerete és kapcsolatrendszere, a fiktív számlára éhező cégeket Gyenes hajtotta fel.
2012-ben a Magyar Narancs megszellőztette, hogy a gyömrői polgármester esetleg nem jogszerűen használja a doktori címet.
Zoom
Annyira beszédes: Gyenes Levente (balra) politikusbűnöző átadja a gyömrői rendőrőrsöt
A lap akkor azt írta, Gyenes a városi honlapon doktorként tüntetni fel magát, ez az információ azonban félrevezető lehet. A polgármester ugyanis a nyolcvanas években a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát, majd – az interneten fellelhető életrajza szerint – „1992-től a pedagógusi pályát elhagyva magyar és nemzetközi üzleti érdekeltségeit irányítja. 2000-ben nemzetközi protokollból doktorált a Pro Deo Egyetemen", az intézményt nem is akkreditálták felsőoktatási oktatóhelyként Magyarországon, és az amerikai felsőoktatási portálokon sem találkozhatunk vele. Természetesen lehetséges, hogy valaki külföldön szerez doktori címet, és itthon is használja – ehhez azonban honosítania kell a címet egy olyan magyar egyetemen, amely befogadja a doktori témát, és tart PhD-képzést, azaz adhat doktori címet. A lap érdeklődött Gyömrő polgármesterénél, hogy hol és mikor honosította címét, azonban sem telefonos, sem elektronikus megkeresésükre nem reagált.
Korábban valaki a Bács-Kiskun Megyei Főügyészséghez juttatott el néhány provokatív képet Gyenesről, a névtelen feljelentő azt írta a hatóságnak, hogy a felvételek egy szexpartin készültek. A politikus akkor azzal védekezett: tény, hogy házasságát megelőzően az átlagosnál jobban szerette a nőket, de kábítószerhez sohasem nyúlt.
– Nem tudok a szóban forgó képekről nyilatkozni, mert nem láttam őket – mondta a Blikk által eljuttatott felvételekről Gyenes Levente. – Korábban ellopták a hivatali irodámból a laptopomat, és ezen valóban lehettek olyan képek, amelyek miatt senkinek nem tartozom elszámolással, lévén amikor azok készültek, elvált ember voltam. Ez több mint fél évtizede volt, mert már öt éve boldog házasságban élek. Viszont ha bármiféle fehér por is látható a fotókon, az manipulált kép lehet, mert soha nem éltem kábítószerrel – állította a polgármester.
Gyenes állítása szerint egy éve megzsarolta egy ismeretlen, aki 20 millió forintot és a lemondását követelte, hogy ne hozza nyilvánosságra a képeket. Gyenes akkor feljelentést tett, a vizsgálat még tart, úgy gondolja, nem véletlen, hogy nem sokkal az önkormányzati választások előtt kerültek elő a fotók, szerinte az ellenfelei így próbálják meg lejáratni.
(Nol - Blikk - Hírösvény nyomán)
Kapcsolódó: