Minél drágább egy szolgáltatás, annál jobban rontja a memóriát. Legalább is erre lehet következtetni Lázár János válaszából, amikor zürichi útjáról, illetve az ott egyetlen napra 280 ezer forintért bérelt autójáról kérdezték a kancelláriaminisztert.
A direct36.hu-t a Miniszterelnökség arról tájékoztatta, hogy 2013-ban, Zürichben 280 ezer forint ment el autóbérlésre. Ám amikor feltették a miniszternek a kérdést, hogy milyen típus bérleti díja került ennyibe, azt válaszolta: „Nem emlékszem, milyen autót béreltünk Zürichben, nem hagyott mély nyomokat bennem."

Annyit hozzátett, hogy emlékei szerint a szálloda sofőrszolgálata biztosította az autót.
Pedig Lázár korábban az autók nagy szerelmesének hírében állt. Nem titkolta, hogy meglehetősen nagy tempóban rója az utakat Audijával, amelyet a Blikknek vásárlásakor meg is mutatott. Emlékezetes az is: nagy botrányt kavart, amikor kiderült, szolgálati kocsiján a rendőrségi traffipaxokat semlegesítő lézerblokkolót fedeztek fel. Ezután el is nevezték Lézer Jánosnak.
A kancelláriaminiszter két méregdrága útjával a lapok is foglalkoztak, legutóbb a százezres szállodaszámlák mellett több százezer forintos egyéb költekezéseiről írtak, ám akkor sem kaptak választ, hogy mire ment el alig 24 óra alatt a rengeteg pénz.
Tegnap ismét megkeresték a Miniszterelnökséget, kérve a minisztert, legalább hozzávetőleg próbálja meghatározni, milyen kategóriájú autó lehetett a bérelt jármű; európai vagy amerikai típus, sportkocsi vagy luxuslimuzin? Válasz azonban ezúttal sem érkezett a kérdésekre.
(Blikk nyomán)
Frissítés: Találja meg Lázár autóját!
Ha már ő maga elfelejtette, mit is tolt az ülepe alá a mi pénzünkből. Egy kedves olvasónk ajánlott egy svájci autókölcsönzős oldalt, ahol a nem politikusnak született pórnép is kutakodhat a kölcsönzésre váró luxusautók közül, hátha rátalál Lázár napi 280 ezres jószágára.
Nekünk nem sikerült, pedig abból indultunk ki, hogy az egyszeri magyarországi miniszter csak nem éri be külföldön saját megunt márkájával (Audi A5, 271 CHF ~81 ezer forint/nap), válasszon valamit, ami jobban kifejezi színes egyéniségét, mondjuk egy Maseratit (Ghibli, 369 CHF ~110 ezer forint/nap). De ha így tesz, még akkor is marad rongyos 170 ezer forintja, amit elkolbászolhat, mutatóba hazautalhat, vagy fordíthatja akár a kazincbarcikai kórház rozsdás vascsöveire is.
Zoom
Jó keresgélést!
2. frissítés: Íme az egyik lehetséges autó, ami nem hagyott nyomot Lázár "Annyitisér" Jánosban
Olvasónk találata szerint egy Ferrari 458 Italia kölcsönözhető körülbelül annyiért, amennyit a kancelláriaminiszter szánt az egy napi furikázásra Zürichben.
Zoom
Zoom
(Kép: Scenic)