Több minisztert és államtitkárt is érint Lázár János csütörtöki kijelentése, amely szerint elvárja, hogy a kormánytagok számolják fel a gazdasági érdekeltségeiket. Az egyik érintett épp Lázár János, akinek két cégben is van tulajdonrésze - hangzott el az RTL Híradójában.
Azt tartaná szerencsésnek Lázár János, ha a miniszterek és államtitkárok megszabadulnának gazdasági érdekeltségeiktől akkor, amikor kormánytagok lesznek. A Miniszterelnökségen ezt a szabályt mostantól el is várja - ezt mondta a csütörtöki kormányinfón L. Simon László barackmagos cégügyire reagálva.
Zoom
Lázár János (b) és L. Simon László (j) - középen pedig egy drága tanácsadó
L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár borai mellé barackmagot is ajánl, amelyet rákellenes, méregtelenítő, májtisztító és látásjavító hatása miatt javasol a fogyasztóknak. A bökkenő, hogy effajta minősítéseket szigorúan tilos ráírni az élelmiszerekre; többségük objektíven nem is bizonyítható.
Ezután az RTL Klubnak az államtitkár egy kínos interjúban letagadta, hogy bármi köze lenne a céghez, az ugyanis felesége tulajdona. Csakhogy a cégadatokból kiderült, nagyon is az övé.
Hogy L. Simon hazudott, azt Lázár János is elismerte. Sőt azt szeretné, hogy minden kormánytag szabaduljon meg az üzleti érdekeltségétől. Csakhogy Lázár János is érdekelt két cégben: egy kolozsvári erdőgazdálkodási és egy hódmezővásárhelyi mezőgazdasági vállalkozásban. Lázár szabálya egyébként 3 minisztert és 9 államtitkárt érintene.
(HVG - RTL nyomán)