Bocsánatot kért "a magyar állam nevében" a "holokausztért" Magyarország ENSZ-képviseletének vezetője csütörtökön New Yorkban, a "magyar holokauszt" (nem, nem Trianonról, a délvidéki magyarirtásról vagy esetleg a hatmillió meggyilkolt magzatról van szó - a szerk.) 70. évfordulójára emlékező konferencián.

A nemzeti identitás részévé kell válnia a folyamatos bocsánatkérésnek és a bűntudatnak
"Bocsánatkéréssel tartozunk az áldozatoknak, a magyar állam bűnös volt a holokausztban. Először azért, mert nem védte meg saját állampolgárait a pusztulástól, másodszor pedig azért, mert segédkezet és anyagi forrásokat biztosított a népirtáshoz" - mondta Kőrösi Csaba a világszervezet New York-i székházában.
"Az akkori magyar állam intézményei felelősek voltak a holokausztért. Ennek a mai magyar állam általi bocsánatkérésnek részévé kell válnia a nemzeti emlékezetnek és identitásnak" - tette hozzá a nagykövet.
(Kuruc.info - MTI nyomán)
Frissítés: az MTI hírkiegészítése:
A misszióvezető elmondta, hogy a magyar kormány 2014-et a magyar holokauszt emlékévnek nyilvánította, és ismertette annak várható jelentősebb eseményeit. Kérdésre válaszolva beszámolt a magyar kormány intézkedéseiről az antiszemitizmus visszaszorítása érdekében, valamint megemlítette, hogy Budapesten él Közép-Európa legnagyobb zsidó közössége, amely reneszánszát éli, amit a kormány is támogat.
A nagykövet, ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette, hogy a Jobbikot, amely "határait teszteli annak, hogy mi minősül antiszemitizmusnak", mind a parlamentben, mind a törvényhozáson kívül elszigetelték Magyarországon.
Carol Rittner, a New Jersey-i Richard Stockton College holokauszt- és népirtáskutató professzora a magyar vészkorszakról tartott történelmi áttekintésében rámutatott, hogy miközben a zsidók mentésében viszonylag kevesen vettek részt Magyarországon, a deportálásokban való együttműködők száma nagy volt, a közömbösöké pedig még nagyobb. Hangsúlyozta, hogy a több százezernyi ember magyarországi és európai segédkezése nélkül az áldozatok száma kisebb lett volna.
Vértes Ágnes amerikai dokumentumfilm-rendező felidézte a holokauszt túlélésével kapcsolatos gyermekkori emlékeit, és arra figyelmeztetett, hogy az oktatásnak alapvető szerepe van a jövő népirtásainak elkerülésében.
A magyar ENSZ-nagykövet a tájékoztató részvevőit meghívta a magyar holokauszt 70. évfordulójának alkalmából az ENSZ székházában csütörtök este megnyíló kiállításra, amely a Carl Lutz Alapítvány, a Tom Lantos Alapítvány, az Amerikai Magyar Koalíció és a Magyarország Kezdeményezések Alapítvány összefogásának köszönhetően, a világszervezet mellett működő magyar misszió közreműködésével jöhetett létre.
Kőrösi Csaba elmondta, hogy Vámos György, a Carl Lutz Alapítvány alapító elnöke két nappal a tárlat megnyitása előtt agyvérzést kapott New Yorkban, és jelenleg kórházban ápolják.
2. frissítés: kétszer is bocsánatot kérnek a beteg zsidóimádók
Magyarország először kért bocsánatot a világszervezetben a holokausztban való felelősségéért - jelentette ki csütörtökön New Yorkban az MTI-nek nyilatkozva Kőrösi Csaba magyar ENSZ-nagykövet.
"Ebben a formában a magyar állam nevében a magyar állam felelősségvállalása a holokausztért még nem hangzott el az ENSZ-ben" - fogalmazott a diplomata.
Elmondta, hogy az ENSZ-ben a "vészkorszakkal" kapcsolatos "magyar felelősség elismerése" a csütörtöki nap folyamán két ízben is megtörténik. A "bocsánatkérés" először egy helyi idő szerint délelőtt, az ENSZ Titkársága és a magyar képviselet által a zsidó és a roma holokauszt 70. évfordulója alkalmából közösen megszervezett tájékoztatón hangzott el, civil szervezetek képviselői és az eseményt a világhálón követő közönség előtt. A nagykövet a gesztus megismétlésére annak a kiállításnak az esti megnyitóján készül, amely civil szervezetek, a Carl Lutz Alapítvány, a Tom Lantos Alapítvány, az Amerikai Magyar Koalíció és a Magyarország Kezdeményezések Alapítvány összefogásával és világszervezet mellett működő "magyar misszió" közreműködésével jött létre.
"Kettős oka van, hogy a holokauszt kérdését behoztuk az ENSZ-be. Az első az, hogy egy olyan horderejű történelmi eseményről van szó, amelyről úgy gondolom, hogy itt, a világ nyilvánossága előtt érdemes beszélni. A másik pedig az, hogy akármilyen sokszor fogadta is meg a világ, hogy mindez sohasem fog megismétlődni és bármilyen szervezet is jött létre ennek megakadályozására, a népirtás nem veszett ki a Földről" - nyilatkozott az MTI-nek Kőrösi Csaba, enyhe holokausztrelativizálást követve így el, hiszen tudhatná, hogy a zsidók "holokausztját" soha semmivel sem szabad összehasonlítani...
"Az ENSZ-nek szerepe van abban is - és a mai rendezvényünk része volt ennek -, hogy közösen kell gondolkodnunk, és közösen kell az oktatást, a múltfeltárást minden korosztály számára elérhetővé tenni" - mondta a nagykövet.
(MTI nyomán)
3. frissítés: azért kellett megint bocsánatot kérni, mert az ENSZ-ben "ebben a formában" még nem volt ilyen - tehát a szórend megváltoztatásával jövőre ugyanezt megint el lehet majd mondani, hadd simogassák meg a buksinkat a tetűhintások...

Az idióta Kőrösi annak örvendezik a Duna TV híradójában, hogy Izrael képviselője "elismerését" fejezte ki a példátlan alázkodásért és seggnyalásért...