Hende Csaba szavai szerint április 6-án "alapvetően a rezsicsökkentésről szavaz az ország". A honvédelmi miniszter csütörtökön Hatvanban, a rezsicsökkentésről tartott lakossági fórum előtti sajtótájékoztatóján elmondta, a Fidesz-KDNP közös frakcióülésen vitatja meg pénteken, hogyan folytatódjon a rezsicsökkentés.
"Mind Bajnai Gordon, mind Gyurcsány Ferenc többször elmondták, hogy újra megemelik ezeket a költségeket" - mondta Hende Csaba.
Szavai szerint meg kell védeni a rezsicsökkentést, amelyet három irányból is támadnak: egyrészt az érdekükben sértett, korábban 1040 milliárd forintnyi profitra szert tevő monopóliumok, másrészt az unió "általuk megtalált" képviselői, harmadrészt pedig a hozzájuk kapcsolódó magyarországi baloldal.
A honvédelmi miniszter közlése szerint a pénteki frakcióülésen megvitatják, mely elemeket milyen mértékben érintsen az újabb rezsicsökkentés. A kormány a frakciódöntésnek megfelelő javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé, az pedig még ebben a ciklusban határozhat a rezsicsökkentés harmadik nagy lépéséről.
"Április 6-án alapvetően a rezsicsökkentésről fogunk szavazni: aki azt akarja, hogy alacsony maradjon a rezsi, annak a Fidesz-KDNP jelöltjeire és listájára kell szavaznia. Aki az egyesült baloldalra szavaz, az legyen tisztában vele, hogy a magasabb gáz-, áram- és távhődíjakra szavaz" - jelentette ki Hende Csaba.
Szabó Zsolt (Fidesz) hatvani polgármester, országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a rezsicsökkentés olyan folyamat, amelynek célja, hogy - az Európai Unió más tagállamaihoz hasonlóan - Magyarországon is megfizethetők legyenek ezek a költségek. Hangsúlyozta, hogy a nyolc év baloldali kormányai többször is emelték a rezsidíjakat, ezzel szemben a mostani kormányzat a szolgáltatók terhére igyekszik segíteni a magyar családokon.
(MTI nyomán)