Sajólád és Borsodgeszt után Egerlövőn is akadályokat gördítettek a Jobbik lakossági fóruma elé.
Dr. Bóta Mihály, a térség országgyűlési képviselőjelöltje és Sárvári Attila, a Borsodi Mezőség Gazdakör Egyesületének titkára tartott volna lakossági fórumot a település Művelődési Házában. A polgármesterrel előzetesen lebeszélt időpont ellenére az épületet zárva találták. A Jobbik kampánystábja telefonon és személyesen is kereste a református lelkész polgármestert, hogy magyarázatot adjon a történtekre, egyelőre eredménytelenül.
A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy az adófizetők pénzén fenntartott intézményeket egyes településvezetők a demokrácia játékszabályai helyett diktatúrákat idéző módon kezeljenek, szándékosan ellehetetlenítve azt, hogy a választók megismerhessék egy parlamenti párt programját.
"Arra kérjük az említett önkormányzatok vezetőit, ha valóban „európai” a településük, mint ahogy azt megannyi tábla hirdeti, akkor ne a Rákosi-korszak szellemiségét kövessék, és ne is az Orbán-féle hatalmi arroganciát, hanem biztosítsák a helyiek demokratikus alapjogainak gyakorlását. Aki ezt korlátozza, az egyet bizonyít: félnie valója van a Jobbik rendet, elszámoltatást hirdető politikájától" - írja közleményében Jámbor Márk, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke.