A Fidesz EP-listavezetője szerint az Európai Unió új szabályai most formálódnak, a nemzeti érdek az, hogy minél hatékonyabb képviseletünk legyen. A Jobbik azonban nem akar ebben a munkában részt venni, ezért a pártra adott voksok feleslegesek.
Pelczné Gáll Ildikó az M1 Ma reggel című műsorában arra a benyalós kérdésre, hogyan tudja ellátni egy ország a saját érdekeinek védelmét Brüsszelben, amikor vannak euroszkeptikus képviselői, úgy reagált: "nem érti ebben a tekintetben a Jobbik retorikáját".
"Egy klubnak a tagjai vagyunk, most formálódnak új szabályok, ezért ebben a munkában hatékonyan kellene részt venni, hogy a lehető legjobb képviseletet tudjuk biztosítani. Ehelyett a Jobbik pont azon van, hogy ezeknek a szabályoknak az alakításában ne vegyen részt, ilyen módon a párt képviselőinek a munkája nem hasznosul, teljesen felesleges az Európai Unió szempontjából. Azok a szavazatok, melyeket ezekre a politikusokra adják, teljesen feleslegesek" – vélekedett.
(MTI nyomán)
Frissítés: Jobbik-közlemény: Pelczné inkább vállalja a vitát!
A Fidesz európai parlamenti politikusa ahelyett, hogy bátran részt venne a listavezetők vitáján, valótlanságokat állít a köztelevízióban. Valódi riporteri kérdés híján – a vitáról például szó sem esett, pedig annak részleteiről tegnap tárgyaltak a pártok a Fidesz és a Gyurcsány-párt kivételével – Pelczné úgy fogalmazott: feleslegesek a Jobbik jelöltjeire adott voksok.
Egy ilyen kijelentés nem elsősorban a Jobbik listáján szereplő politikusokat, hanem a magyar választópolgárokat sérti. Tudjuk, persze, a Fidesz valahogy ellensúlyozni akarja az elmúlt 10 éves európai parlamenti semmittevését. Szeretné eltitkolni, hogy amíg itthon szabadságharcról beszélt, addig az EP-ben sorra rábólintott az olyan törekvésekre és indítványokra, amelyek szabad utat engedtek az Európai Egyesült Államok létrejöttének, és amelyek a globális multinacionális tőkének és bankok érdekeinek kedveztek.
Brüsszelben teljesen megszűnik az itthon sem mindig látszódó különbség a Fidesz és a baloldal között, Bólogató Jánosként rendre az Európai Bizottság óhajának megfelelően voksolnak. Jól példázza ezt a Lisszaboni Szerződés olvasatlan megszavazása, az europaktum elfogadása vagy akár a magyarországi földtörvény, amely az oligarchák mellett a külföldieknek is lehetőséget biztosít a magyar termőföld megszerzésére.
A Jobbik azt javasolja Pelczné Gáll Ildikónak, hogy a választók sértegetése helyett inkább vállalja a programütköztető vitát!
Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője