Mindössze 20 hónapra ítélték azt az afgán menedékkérőt, aki megerőszakolt egy 72 éves nyugdíjas nőt Ausztriában. Az esetet a rendőrség eltitkolta, a részletek ezen a héten váltak ismeretessé, amikor a 18 éves elkövető megjelent a bíróságon - írja a Kurier beszámolója alapján a The Local.
Zoom
Kiderült az is, hogy az ártatlan menedékkérőt nem deportálják büntetésének letöltése után, arra csak akkor lett volna lehetőség, ha az ítélet meghaladja a három évet (tehát pl. meg is ölte, majd ette volna áldozatát - bár lehet, hogy azért csak 21 hónapot kapott volna), a derék jogalkotók ugyanis gondoskodtak arról, hogy a bevándorlók többsége akkor is az országban maradhasson, ha elvetemült bűnöző.
A történet pikantériája, hogy az idős áldozat lánya aktívan űzi a migránssimogatást - ha őt vezeti be az imádott menekült az afgán gyöngédség világába, akkor még igazságosnak is nevezhetnénk a történetet.
Az eset Traiskirchenben történt (ott található Ausztria legnagyobb "menekült"tábora), még tavaly szeptemberben, de a rendőrség eltitkolta a sajtó előtt, mert, mint mondták, kényes a téma.
Az idős hölgy a kutyáját sétáltatta a Schwechat folyó partján, amikor látta, hogy két férfi lubickol a vízben. Egyikük feléje nyújtotta a karját, hogy segítse ki a partra, Christina F. pedig rossz döntést hozott: segített neki. Nosza, meg is kapta az első ütést, földre vitték, a "menekült" egyik kezével befogta a száját, a másikkal pedig letépte a ruháit. A 48 kilós nyugdíjas nem tudott védekezni, 13 éves kutyája pedig nem segített neki. A hálás befogadottak csúnyán helybenhagyták.
A kulturális bemutató után a nő hazavonszolta magát, és bezárkózott a lakására. Egy barátja talált rá később, neki mesélte el, mi történt, amikor rákérdezett a sérülései eredetére.
A barát elmondta, a nő nem ugyanaz az ember, aki volt a támadás előtt. Nem mer egyedül maradni, az otthonát nem hagyja el, és le is gyengült. (Arra sajnos nem térnek ki, hálás-e a lányának, amiért ő is hozzájárult a kialakult helyzethez.)
Beszédes, hogy az ártatlan menekültet annak köszönhetően kapták el, hogy elkövetett egy másik bűncselekményt is az erőszak után, melynek következtében DNS-mintát vettek tőle, amit később össze tudtak hasonlítani az idős hölgyön talált nyomokkal.
Wahab M. (a teljes nevét nem írták ki, mert ugye jogai vannak) először tagadott, de aztán elmagyarázták neki, mit jelent a DNS-minta, és akkor már beismerő vallomást tett. Egyébként a barátja, akit szintén letartóztattak, azt mondta, hogy nem látott semmit...
A bíróság annyira el volt ragadtatva a nagyszerű azonnali beismeréstől, hogy a kis Wahabnak csak húsz hónapot adtak, azzal is indokolva az ítéletet, hogy tette elkövetésekor még zsenge korú volt (csak 17 éves), és eddig nem követett el bűncselekményt.
Mert nem volt rá alkalma. Amint lehetősége volt rá, kétszer is lecsapott. És húsz hónap múlva ismét korlátlan lehetőségek tárulnak fel előtte. Hacsak el nem engedik két hét után jó magaviseletre hivatkozva...
(Kuruc.info)