Vasrudakkal felfegyverzett "menekültek" próbálták megállítani az Eurotunnelhez tartó teherautókat a franciaországi Calais környékén. A hétfői kilakoltatási parancs után alakult ki ez a helyzet.
Zoom
Kaotikus jeleneteknek lehettek szemtanúi a dzsungelnek nevezett calais-i menekülttáborba látogató riporterek és a kilakoltatást végző rendőrség is.
 
Zoom
A Russia Today helyszíni beszámolója szerint nagyjából 150 "menekült" kövekkel kezdte dobálni a biztonsági autókat, törmelékkel célozták meg a rendőröket, és vasrudakkal fenyegetőztek.
A rendőrök fénygránátokkal, könnygázzal és vízágyúkkal próbálták megakadályozni, hogy a betolakodók az autópálya közelébe jussanak.
A káosz hétfőn kezdett kibontakozni, mikor a hatóságok buldózerekkel érkeztek a menekülttábor területére, hogy lebontsák a fából és sátrakból összetákolt "várost".
Tájékoztatták az ottmaradt kontinensfoglalókat, hogy mindenkit letartóztatnak, akit egy óra múlva még a "dzsungel" területén találnak.
Hétfő délutánra a Határok Nélkül aktivista csoport már 20 összetákolt sátort gyújtott fel, és ezután kezdődött a kődobálás.
(Híradó - RT nyomán)