Mindkét eset Calaisnál történt. A láncfűrészes stoppolás élményébe egy belgiumi sofőr kóstolhatott bele augusztus elsején.
Az ártatlan, üldözött, oltalomra vágyó menekültek egy kisebb barikádot emeltek a calais-i kikötő felé vezető útra, majd lángra lobbantották, hogy ily módon győzzék meg a sofőrt a jámbor utasok felvétele céljából történő megállásra. A rasszista, kirekesztő, migránsfób sofőr azonban, amikor meglátta, hogy egyikük egy láncfűrészt lóbál, a gázra lépett, és igazi európai szélsőségeshez méltó módon áttörte a barikádot, anélkül, hogy beinvitálta volna járművébe az européer vendégeket.
Zoom
A sofőr főnöke még elvetemültebbnek bizonyult, ugyanis azzal fenyegetőzött, hogy előbb-utóbb haláleset lesz, ha a rendőrség nem teszi végre a dolgát. "Minden éjjel fenyegetik a sofőrjeinket" - tette hozzá.
Segítségre szoruló emberekről van szó, értsük már meg!
Ezt azzal is bizonyították, hogy egy nappal korábban áttörték a kikötő felé vezető út kerítését, és felgyújtottak egy arra járó kamiont.
Ugyanaznap éjszaka betörték egy taxi ablakát is, természetesen csakis azért, mert ők szegény menekültek.
Zoom
Mike Hookem UKIP-képviselő is cselekvésre szólította fel a kormányt, különben haláleset lesz a hasonló jelenetek vége. (Ami természetesen csak az egyik oldal esetén lenne tragédia - tesszük hozzá mi.) "Ha a migránsok most már láncfűrésszel fegyverkeznek fel, a sofőrök arra fognak gondolni, meg kell tudni védeniük magukat" - magyarázta Hookem, aki katonai támogatást is szükségesnek tart a helyzet ellenőrzés alá vonása érdekében.
A calais-i dzsungelben még mindig mintegy 7300 élősködő tombol, a francia hatóságok képtelenek voltak felszámolni a putrisort, mindig meghátráltak az agresszíven támadó csürhe elől. A helyi lakosok is rettegésben élnek, azt mondják, ártatlanék mindent kővel dobálnak meg, ami csak mozog.
(Kuruc.info - RT nyomán)