Balassa Zoltán
Balassa Zoltán kassai újságíró, helytörténész ezekben a napokban is szorgalmasan gyűjti a Csatáry László állítólagos bűnösségét bizonyító adatokat a tót levéltárakban. Az önkéntes tényfeltáró Vödrös Attila Új Idők című havilapjának rendszeres szerzője, a Duna Televízióban pedig a felvidéki magyar élet szakértőjeként szokott szerepelni. Neve és cselekedete most már a külföldi zsidó lapokban is olvasható.
Balassa Zoltán, a magát helytörténésznek, újságírónak és idegenvezetőnek aposztrofáló kassai lakos az elmúlt hetekben minden idejét és energiáját Csatáry László állítólagos bűnösségének bizonyítására áldozza. A korabeli kassai, tehát 1945 utáni tót levéltári adathalmazból kitartó munka árán kibányászta azt az újságcikket, amely arról tudósít, hogy Csatáry Lászlót 1945-ben (tehát már a szovjet megszállás kiteljesedését követő magyarellenes zsidó bosszúhadjárat kezdeti korszakában) Veszprémben letartóztatták, majd távollétében Pécsett húsz évi börtönre ítélték. A zsidók dominálta népbíróság, amelynek a húsz esztendő kiméréséhez az is elegendő volt, ha valaki 1944-ben ferde szemmel nézett egy zsidóra. Csakhogy a korabeli szlovák újság szerint Csatáry még az ítélethirdetés előtt megszökött a börtönből és Magyarországról. Ezt az új információt Balassa derítette ki.

De ki ez az Efrayim Zuroff szolgálatába önként szegődött kassai magyar? Balassa Zoltán rendszeres cikkírója a Vödrös Attila főszerkesztésében Budapesten megjelenő Új Idők című havilapnak (Szegény Herczeg Ferenc most biztos forog a sírjában...), amely orgánumban Balassa már hónapokkal korábban, még a The Sun „leleplező” riportja előtt (!) feszegette Csatáry állítólagos kassai rémtetteit, miközben rosszallását fejezte ki amiatt, hogy bizonyos anyaországi személyek évente átjárnak Kassára megkoszorúzni Szálasi Ferenc vélt szülőházát. Balassa gyakori sztárja a Duna TV-nek, s legutóbb az egyébként nemzeti és szakmai szempontból igen értékes Hazajáró című ismeretterjesztő sorozat felvidéki szakértőjeként fényezte önmagát.
Csillag Ádám és Garai-Édler Eszter, a HVG két újságírója a napokban Kassán kereste föl Balassa Zoltánt, aki egy ottani presszó utcai teraszán beszélt nekik a Csatáry László állítólagos bűneinek kiderítését célzó munkájáról, megismerhetjük az ügyről vallott véleményét és elkötelezettségét.
A Balassa Zoltán nyilatkozatának részletét rögzítő videót a „Slovensko, do toho!” nevű magyarellenes, magyarokat gúnyoló, magyar nyelvű blogra tette ki valaki. Valószínűleg maga a „helytörténész”, vagy két zsidó újságíró. Balassa Zoltán nyilatkozatának részletét kommentár nélkül tesszük ki. A nyilatkozat ugyanis önmagáért beszél.
Kuruc.info