Mint minden évben, idén is esküt kellett tennie a sorainkba jelentkezőknek. Több hónapos próbaidőt teljesített újoncaink már a tél vége felé tudták, hogy a Magyar Gárda 5 évvel ezelőtti megalakulásának napján fognak fogadalmat tenni.
Az országos vezetés feladata volt ennek a megszervezése. Tudtuk, ez nem lesz egyszerű feladat. Több helyszínt is kinéztünk az eseményre. Szinte titkosszolgálati módszerekkel derítettük fel, melyik terület lenne a legmegfelelőbb az eskütétel helyének.
Zoom
A legelső helyszín sajnos pont egy „vezető” jóvoltából kitudódott. Ezt a vezetőt azonnal eltávolítottuk sorainkból és a helyszínt kivettük a lehetséges helyek közül. A második helyszínünk az utolsó nap lett ellehetetlenítve. Az avatás előtti utolsó éjszaka kellett döntésünket meghozni és a Gárda életében újabb mérföldkőnek számító eseményünket áttenni másik helyszínre.
Zoom
Pár óra alatt ez végrehajtásra került és a kitűzött napon esküt tehettek a próbaidejüket teljesítő jelöltek. Mintegy 140-en tettek esküt a haza és a magyar nemzet védelmére, szolgálatára.
Avatási rendezvényünkön felszólaltak a Magyar Gárda alapítói közül Vona Gábor és Murányi Levente. Az Új Magyar Gárda főkapitány-helyettesei, akik gyakorlatilag a mozgalom vezetői, Mészáros István és Ferenczi Henrik. A moderátor Volner János volt, aki jelenleg a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő és a Magyar Gárda országos szóvivője volt egykoron.
A Himnuszt, Szózatot és a Székely himnuszt a Bajai Turul Népdalkör tagjai énekelték el. Az eseményen jelen volt Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója is. Az ünnepségen sor került a kiemelkedő teljesítményt nyújtó gárdisták és pártoló tagok elismerésére, jutalmazására.
A most esküt tett gárdistáinkat szeretettel köszöntjük mozgalmunk soraiban! A sikeres lebonyolítás miatt köszönetet mondunk a rendőrségi informátorainknak, hiszen nélkülük rendkívül nehéz lett volna a megszervezés.
Zoom
Gratulálunk a Fejér megyei rendőrkapitánynak, hogy ilyen sikeresen tudott egy települést teljesen lezárni, mozgalmunk hírnevét felhasználva. Reméljük, számára is sikernek könyvelhető el, hogy a kormányzó úr szobrának tövében megtarthatta „búcsú buliját” több száz munkatársa körében. Talán értékelni fogják a csókakői üzenetét, mellyel a liberálisok felé való teljes elkötelezettségét jelezhette és a magyargyűlölők iránti hűségét bizonyította.
Köszönjük a testvéri szervezetek, például a HVIM tagjainak 5 éve tartó barátságát, a közös eseményeket. Bízunk benne, hogy ők is olyan büszkék a barátságunkra, mint mi az övékre! Köszönjük a Jobbik eddigi segítségét és reméljük, egymást tiszteletben tartva együtt megyünk tovább testvéri viszonyban.
Zoom
Nem lehet felsorolni azt a rengeteg barátot, pártolót, szimpatizánst, aki segített nekünk ebben az 5 évben, de bízunk benne, továbbra is maradnak velünk, hiszen nélkülük nagyon nehéz működnie mozgalmunknak.
Köszönjük a nemzeti hírportálok együttműködését, mert nekik köszönhető, hogy az emberek megismerhetik a Magyar Gárda igazi arcát is.
A Magyar Gárda él, és élni is fog! A Magyar Gárda erős, és erősödik tovább!
Szebb jövőt!
Új Magyar Gárda