Veszprém belvárosában, a "volt pártház" homlokzatán nemrég feltűnt a szcientológiai egyházhoz köthető felirat: DIANETIKA.
A Wikipédia szerint a dianetika L. Ron Hubbard által az 1940-es években kidolgozott módszer, mely szerinte "az emberi elme működésének tudománya". A tudományos világ által el nem ismert, széles körben vitatott módszer segítségével Hubbard állítása szerint legyőzhetők a nem kívánatos érzések, irracionális félelmek és pszichoszomatikus betegségek. Ez a szcientológiai "egyház" "vallási gyakorlatának" része.

A szcientológiai "egyház" sem szól másról, mint a pénzről. Behálózzák a gyenge embereket, akiktől néhány év alatt rengeteg pénzt szednek be, közben pedig elhihetik velük, hogy meggyógyulnak.
Természetesen ez az "egyház" is a szekták közé tartozik, és sajnos már halálos áldozatai is vannak tevékenységüknek. A legújabb áldozat - a gyógyszer-túladagolásban meghalt - a szcientológus "egyház" egyik fejének, Heber Jentzschnek a fia, Alexander. A fiatalember tíz éve a szekta Sea Org nevű "átnevelőjében" dolgozott. Anyja szerint Alexander életét – ahogy az övét is – az egyház tette tönkre, élete akkor kezdett mellékvágányra siklani, amikor a vezetőség erőszakkal abortuszra kényszerítette feleségét, Andreát. Alexander nem sokkal később autóbalesetet szenvedett, fájdalmai csillapítására gyógyszereket kezdett szedni, majd függővé vált. Utolsó napjaiban magas láza volt, fájt a sérült gerince, térde, és már légzési nehézségekkel is küszködött. A szekta olyan szakembert küldött hozzá, aki kézrátétellel próbált segíteni súlyos állapotán, de ez kevés volt, holttestét apósa találta meg a múlt héten. Anyjának, akit az egyház 35 év után két éve kitagadott, még azt sem engedték meg, hogy megnézze fia holttestét.

A Nemzetbiztonsági Hivatal 2006. évi évkönyve így ír a szektáról:
"Látszólag politikai ambícióktól mentes szervezetként mutatkoznak meg, amelyek elfogadják a fennálló jog- és alkotmányos rendszert, kerülik a konfrontációt, jogsértő tevékenységeiket jól leplezik. Folyamatosan keresik a kapcsolatfelvétel lehetőségét gazdasági társaságokkal, alapítványokkal, civil szervezetekkel, az állami tenderek rendszeres pályázói.[…]Szolgáltatásai alapvetően nem karitatív jellegűek, sőt, az általuk kínált különféle tanfolyamok, szolgáltatások rendkívül költségesek. A bevételeket a hívők "önkéntes adományaiként" jelenítik meg."
A felirat alatt látható a Veszprém Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálata címere is.
Zoom
Úgy tűnik, hogy nekik nem számít, hogy egy olyan épületben tevékenykednek, ahol egy szekta működik.
Összenő, ami összetartozik?
Ezúton kérem a veszprémi honfitársaimat, hogy messze kerüljék el a szcientológiai egyházat és a dianetika szolgáltatását ennek az agymosó szektának. Ne kerüljenek kapcsolatba velük, mert gátlástalan módon képesek mindenkivel elhitetni, hogy betegek és csak ők tudnak segíteni hatalmas összegekért!
Kovács Rajmund
elnök
Veszprémi Jobbik