Egy hét sem kellett a zsidóknak, hogy elérjék: keresztelje át boltját egy indiai ruhaüzlet tulajdonosa. Hitlernek nevezték el ugyanis a boltot, amit Izrael még Indiában sem tűr el.
A bolt múlt hónapban nyílt Gudzsarát állam legnagyobb városában, Ahmedábádban. A cégtáblán hatalmas betűkkel szerepelt a bolt neve: "Hitler", az "i" betű feletti pontban pedig egy ügyes kis horogkereszt volt.
A tulajdonos, Radzseh Sah állítása szerint az üzletet szigorú, fegyelmező nagyapja tiszteletére nevezte el, akit családja Hitlerként emlegetett. Radzseh Sah bevallása szerint több tucat telefonhívást kapott, a hívók arra kérték, hogy más nevet válasszon üzletének, Izrael mumbai főkonzulja pedig az állam hatóságait kérte, hogy tegyenek lépéseket.
A tulajdonos saját állítása szerint korábban semmit sem tudott Hitlerről, de a városlakók úgy vélik: az üzlet névválasztása mindössze reklámfogás volt.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: A nap képe: Hitler bolt nyílt Indiában
Hiába követelőznek a zsidók, Rajesh Shah nem hajlandó megváltoztatni ruhaüzlete nevét (és valószínűleg A hatodik koporsó bemutatóját sem mondta volna le, ha ő lenne az Új Színház igazgatója):


(Kuruc.info - Reppublica.it nyomán)