Hortobágyon található egy emlékmű, amely az 1978-as kommunista márványtábla tájékoztatása szerint, a fasizmus felett aratott győzelemnek és a hortobágyi tankcsatának állít emléket.
Az egy másik kérdés, hogy az elvtársak egyszerű proletárok révén, fasisztának tituláltak mindent és mindenkit, aki a "felszabadítók", de lényegében a bolsevik-demokrata szövetség ellen, a tradicionális Európa fennmaradásáért küzdött a világháborúban.
Zoom
Az elvtársak emléktáblája átalakítás előtt
Az emléktábla 34 éve, az 1989-es rendszerátnevezést diadalmasan túléve, háborítatlanul hirdeti tovább az elmaradt változást. Tudjuk, hogy a jelenleg szavazósdival egymást váltogató uraink nagyon elfoglaltak az országhódító túlélők kiszolgálásában, ezért átvettük vállukról a terhet és besegítettünk a történelmi tények tisztázásába.
Zoom
Az emléktábla átalakítás után
A betontalapzaton a megszálló szovjet hadsereg T-34-es harckocsija pihen, amelyből honvédeink és német bajtársaik több százat semmisítettek meg az alföldi páncéloscsatában. Azért kerestük fel ezt a helyet, hogy végre az emléktábla által közvetített ideológiát mi semmisíthessük meg, ha már képmutató demokratáinknak ez nem sikerült 23 év alatt.
Zoom
Önkéntesek a munka után
Hazafiak! Lépjetek Ti is a tettek mezejére! Kövessétek példánkat és a megszállókat dicsőítő, a győzteseket éltető emlékhelyeket újítsátok fel illően!
Nemzeti Ellenállás
Ui: Nem tudhatjuk, meddig marad meg az átalakított emléktábla, ezért akinek lehetősége van rá, a környéken lakik, vagy átutazóban a közelben jár, nézze meg a hortobágyi emlékművet az új arculattal, amíg lehet.
(Kuruc.info)
1. frissítés: A cionista MTI is beszámolt a "rongálásról"
A történelemhamisító hírügynökség az alábbi sorokat okádta a nyilvánosság elé:
Ismeretlenek megrongálták a hortobágyi páncélos emlékművet, a fasizmus felett aratott győzelemre emlékeztető emléktábla helyett a magyar királyi honvédségre, a náci Németország katonáira, a Wehrmachtra és a Waffen SS-re emlékező táblát helyeztek el az emlékmű talapzatán - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Az emlékművet - amely a Honvédelmi Minisztérium tulajdona - 1978. május 9-én állította a Hajdú-Bihar Megyei Tanács és Hortobágy község lakossága "A fasizmus felett aratott győzelem és az 1944. október 14-19. között vívott hortobágyi tankcsata emlékére".
Az ismeretlenek "nemzeti ellenállás" aláírással "A magyar királyi honvédség, a Wehrmacht és a Waffen SS hős katonáinak emlékére, akik életüket áldozták a vörös hódítók elleni küzdelemben, 1944 októberében, az alföldi páncélos csatában" feliratú táblát helyezték el a talapzaton.
Vincze Andrásné, Hortobágy független polgármestere az MTI-től értesült az emlékmű megrongálásáról, s azonnal a helyszínre sietett. A település vezetője elítélte a rongálást, a táblán olvasható sorokat, és értesítette a rendőrséget.
Kovács Károly rendőr százados az MTI-nek elmondta: még hétfő este helyszíni szemlén vizsgálják meg az emlékművet, majd döntenek a további lépésekről.
Vincze Andrásné a rendőrségi helyszínelés eredményének ismeretében kedden tájékoztatja majd az emlékmű tulajdonosát, a Honvédelmi Minisztériumot.
2. frissítés: A Pintér-huszárok megkezdték a kommunista rendszer restaurálását - eljárást indítottak a példát mutató hazafiak ellen
A Magyar Talmudista Iroda híre a "rongálásról":
Rongálás megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak a hortobágyi páncélos emlékmű szövegének "átírása" ügyében; a rendőrség eltávolította az új feliratot - közölte Kovács Károly, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfő este az MTI-vel.
Kovács Károly az MTI-nek elmondta: a rendőrség azonnal megkezdte az elsődleges intézkedéseket az ismeretlen elkövetők azonosítása és felkutatása érdekében. A rendőröknek a nyomrögzítés után sikerült eltávolítaniuk az eredeti táblát elfedő feliratot; a rendőrség rongálás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt indított vizsgálatot az ügyben - ismertette.