Az MTI szerint Biszku Béla háza előtt néhány ezresre duzzadt tömeg. Egy demonstráló a következő molinóval üzen Mátsik Györgynek: "Mátsik! Mit szólnál most egy olyan ügyészhez, mint amilyen te voltál?" Egy másik transzparensen Áderhez fordulnak: "Áder! Az akasztottak özvegyeit meglátogattad már?"
Az elsőként felszólaló Bíró András Zsolt, a Magyar Turán Szövetség elnöke, a Kurultáj főszervezője elmondta, 1956-nak az az üzenete, hogy akkor is harcolnunk kéne, ha nem lenne remény, ám a mostani helyzetben van. Közös szégyenünk, hogy a rendszerváltás után 22 évvel még azért kell küzdenünk, hogy magyar hazafiakat meggyilkoltató hazaárulók végre elnyerjék méltó büntetésüket.
Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője köszöntötte a tüntetőket: mint mondta, örül annak, hogy vannak még hazánkban emberek, akik nem törődnek bele, hogy a volt kommunisták irányítsák az országot, valamint abba, hogy nem ment végbe a valódi rendszerváltás. Beszélt arról is, hogy ma Magyarországon a magyar emberek rendelkeznek a legkevesebb joggal, míg a kisebbségekkel és a magyarellenes cselekedetek elkövetőivel szemben kivételezik a bíróság. Ugyanígy tett Mátsik Györggyel és Biszku Bélával is. Felháborítónak tartja, hogy 22 évvel az állítólagos rendszerváltás után és két évvel a "fülkeforradalmat" követően egykori kommunista gyilkosokat véd a rendszer. Szilágyi szerint minden nemzetben gondolkodónak egységbe kell tömörülnie, mert csak együtt győzhetünk a hazaárulók ellen.
1. frissítés: 18:50: A tüntetésen kb. 1200-1400 hazafi vesz részt. A demonstrálók úton vannak Biszku háza felé, ahol nagy a rendőri készültség, és ahol már kb. 150-en várják a Mátsik lakásától érkező tömeget.
2. Frissítés: A HírTV összeállítása a menetről
3. frissítés: Megérkezett a tömeg Biszku házához
A tömegben sok idős ember is feltűnik. Azért tartották fontosnak, hogy kijöjjenek a rendezvényre, mert rokonaik, hozzátartozóik az 1956-os forradalom, illetve az azt követő események során vesztették életüket. A Barikád tudósítója találkozott a Jobbik IT tagjaival is, akik fiatal koruk ellenére szintén kötelességüknek érezték, hogy megjelenjenek a demonstráción. Mint mondták, Mansfeld Péter és rengeteg társa 1956-ban szintén fiatal volt, koruk ellenére mégis szembeszálltak a megszálló hatalommal.
A vonulók mintegy nemrég érkeztek meg Biszku Béla házához, ahol természetesen nagy rendőri készültség tapasztalható. Több idős ember autóval már korábban a helyszínre ért, ők számon kérték a házat védő rendőrökön, hogy minden kormány 22 éve rejtegeti a kommunista gyilkost.
Biszku Béla házához érkezett Morvai Krisztina EP-képviselő is, aki a jelenlévő demonstrálókkal beszélget. A vonulók megérkeznek Biszku Béla házához. Z. Kárpát Dániel elmondja: "azért érkeztünk ide, hogy a gyilkosok szemébe nézzünk."
4. frissítés: A mi harcunk nem ért véget! - Novák és Murányi szólalt fel a gyilkos háza előtt
Biszku Béla háza előtt Novák Előd köszöntötte a megjelenteket, köztük a 2006-os tüntetésekről ismert Horváth "Tankos" Gyuri bácsit, aki szintén végig sétálta a menetet.

Novák elmondása szerint a Fidesz hétről-hétre leszavazta a kommunista bűnösöket sújtó törvényjavaslatokat. A képviselő szerint a rendszerváltás után hatalomátmentés következett. Novák elmondta, hogy a népnek hatalmas igénye volt az elszámoltatásra, melyet megígért a kormányra kerülő Fidesz, ám a kormánypárt ennek ellenére nem tartotta be ígéreteit. "A mi harcunk, köztük Murányi Levente '56-os szabadságharcosé nem ért véget" - mondta el Novák.
A rendezvény végén felszólalt Murányi Levente is. Elmondása szerint borzasztó érzés végigélnie '56-osként, hogy a bíróság Mátsik Györgyöt és Biszku Bélát védi.
(Barikád nyomán)
5. frissítés: "Érted jöttünk, elvtárs, nem ellened!" - Véget ért az antikommunista vonulás
Véget ért a Jobbik vonulásos tüntetése péntek este Budapesten, Biszku Béla volt kommunista belügyminiszter háza előtt. Az időközben több ezresre duzzadt tömeg a beszédek meghallgatása után elvonult a helyszínről.
Zoom
A tüntetők pénteken kora este Mátsik György volt ügyész lakásától vonultak Biszku Béla 1957 és 1961 közötti belügyminiszter háza elé. A tömeg folyamatosan Biszku Béla-, Bajnai Gordon-, Gyurcsány Ferenc- és Orbán Viktor-ellenes rigmusokat skandált. "Kommunista gyilkosok!"; "Biszkut, Gyurcsányt börtönbe, Bajnait a tömlöcbe!"; "Vesszen az Orbán, mert hazug a kormány!" - kiabálták a tüntetők.
Biszku Béla háza előtt beszédet mondott Novák Előd és Murányi Levente, a Jobbik két alelnöke.
Novák Előd kijelentette: a rendszerváltás csak hatalomátmentés volt, és bár az egykori ügynökök által befolyásolt Fidesz a 2010-es választásokat elsősorban az elszámoltatás kampányígéretével nyerte meg, mégis szembeköpte a saját választóit, és nem hajlandó például a kommunista luxusnyugdíjakat megszüntetni. "Érted jöttünk, elvtárs, nem ellened, nem fog fájni, nem kell félni!" - kiabálta Novák Előd Biszku Béla háza felé.
Murányi Levente arról beszélt: őt is elítélték 1956-ban, ezért neki nincs szebb dolog a világon, mint kommunistát lőni. A jobbikos országgyűlési képviselő élesen bírálta a kormányt, mondván: "most sem engedik, hogy visszaüssünk", ezért szerinte a kommunista bűnök "csak akkor lesznek megbosszulva, ha a Jobbik alakít kormányt".
A tüntetés után a résztvevők elvonultak Biszku Béla háza elől. Többen különböző tárgyakat dobtak be a volt politikus kertjébe a kerítésen át, de a rendőrség - amely végig biztosította a vonulást - nem engedte közel a tüntetőket a kapuhoz.
Biszku Bélát az 1956-os forradalmat követő két sortűzzel kapcsolatban több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított háborús bűntettel gyanúsítják. A bíróság szeptember 10-én rendelt el vele szemben lakhelyelhagyási tilalmat. Biszku Béla ugyanakkor azt hazudja, hogy 1956-ban semmiféle kapcsolata nem volt a karhatalommal, "se közvetve, se közvetlenül".
(MTI nyomán)
6. frissítés: Az antikommunista menet vágatlan felvételei
(Videók: SoDI)