2011. szeptember 25-én írásban nyilatkoztam arról, hogy sem a Magyaroknak pusztulniuk kell a Kárpát-medencéből, sem a Titkok és összefüggések… című cikket nem én írtam. Nyilatkozatom megtekinthető az interneten. A fenti nyilatkozat ellenére újra és újra megjelennek írások az elektronikus hálón nevem alatt többek között a védőoltásokkal kapcsolatban.

Úgy érzem, hogy nem elég csak azt jelezni, hogy az írások nem tőlem erednek, hanem egyértelműen meg kell fogalmaznom, a védőoltásokról az orvosi véleményemet. Egyértelműen kell fogalmaznom, mert számos előadásomban érintettem a témát, és az azokból kiragadott példák is félreértésekre adhatnak okot. Jelen írásban megfogalmazom véleményemet általánosan a védőoltásokról és külön részben, külön szakaszban a H1N1-védőoltásokkal kapcsolatos hírekről és azok valóságtartalmáról.
1. Az aktív védőoltásokról általánosságokban
A nyugati orvoslás (a modern orvostudomány) legnagyobb, leghatásosabb és legáldásosabb felfedezésének tartom a védőoltások elterjesztését a Földön. Ehhez hasonló, emberiséget mentő felfedezés az utóbbi háromszáz évben nem történt.

Az alapötletet Edward Jenner angol sebész a XVIII. században tett megfigyelése alapozta meg. Megfigyelése a következő volt:
Az Európában rettegett himlőjárvány nem, vagy alig betegítette meg az angol fejőnőket. A fejőnők a fejés közben apró sérüléseket szenvedtek a kezükön, és így az állathimlő, a tehénhimlő kórokozója a szervezetükbe került. A tehénhimlő kórokozója emberi betegséget nem okozott, de nagyfokú védelmet adott az emberhimlő (feketehimlő) kórokozója ellen, a szervezetben kialakuló ellenanyag reakció okán. Ez a megfigyelés az alapja az elmúlt századokban kifejlesztett aktív és passzív védőoltásoknak.
Az orvostudomány bizonyította, hogy a védőoltások segítségével sok millió ember egészségét és életét lehet megóvni. A ma élő emberekben már feledésbe merült, hogy a diftéria (torokgyík) pertussis (szamárköhögés) tetanusz (rángógörcs) milyen pusztítást végzett Európában és ezen belül Magyarországon. (Di-Per-Te.)
Az idősebb korosztályban még élő emlék a gyermekbénulás okozta tömeges halál és bénulás, amely az aktív immunizálásnak köszönhetően úgy gyermekeink, mint a felnőttek körében
gyakorlatilag megszűnt.
Minden orvosi beavatkozásnak vannak mellékhatásai és lehetnek szövődményei. Egyértelműen lehet fogalmazni, hogy a védőoltásoknak az előnye messze meghaladja az esetleges szövődmények károkozását.
Az aktív és passzív védőoltásokról elmondható: Isten áldása az emberiségre és egyben az orvostudomány legnagyobb felfedezése.
Tudományos megközelítésben a legnagyobb probléma az, hogy a vírusok és baktériumok képesek megváltoztatni a tulajdonságaikat, ezért szüntelen kutatás és fejlesztés szükséges ahhoz, hogy a módosult tulajdonságokkal, kórokozókkal szemben (vírusok, baktériumok) a hatásos védőoltást kifejlesszük.
Minden élőlény, így az ember is a Teremtőtől megkapta azt a képességet, hogy a külső ártalmak ellen védekezzék. Ezt a védekező rendszert immunrendszernek nevezzük. Az immunrendszer működését testi, lelki, szellemi hatások befolyásolják. E hármas egység test-lélek-szellem harmóniája adja az egészséget. A testi legyengülés bármilyen okból következik be: hiányos táplálkozás, mozgáshiány, a napfény hiánya, szellemi vagy lelki gyötrelem, jelentősen gyengíti az immunrendszerünket.
Fentiekkel magyarázható, hogy többen haltak meg az I. világháborút követően influenzában (spanyolnáthában), mint a háború harcterein.
A védekező rendszerünk erősítésében tehát a természetben fellelhető nem génmanipulált, kémiailag nem szennyezett táplálékok alapvetően fontosak, hasonlóan a szabadban történő testmozgáshoz. Az immunrendszerünk erősítésében szintén alapvető fontosságú a lelki, szellemi örömök megszerzése.
2. Influenza
Gyakran elmondtam előadásaimban, hogy a Holdon járunk, a csillagközi térben utazgatunk, de az emberiség a náthával mit sem tud kezdeni. A felső-légúti fertőzések leggyakoribb oka az influenza vírus okozta fertőzés. Az influenza-fertőzés szezonális, évszaki jelleggel bír. Ezt a tapasztalást némiképpen módosította, hogy repülőgéppel a világ bármely pontjára eljuthatunk és importálhajuk a betegséget. De változatlanul az influenza szezonális betegségnek jelölhető meg.
Miért alakulhatott ki ellenérzés, bizonytalanság az influenza védőoltásokkal kapcsolatban?
Azért, mert a betegek elvesztették bizalmukat orvosukkal szemben. Az orvosok gyakran nem a betegek érdekeit nézik, mert sokan közülük a gyógyszergyárak vagy a politika játékszereivé váltak.
Hogy alakult ki a bizalmatlanság?
Az írott és elektronikus hírszolgáltatás az információáramlást ellenőrizhetetlenné tette. A felkészületlen, csak a szenzációt hajszoló újságírók, riporterek pedig rendkívül nagy kárt okoztak. Számukra a szenzáció fontosabb, mint az információ.
Milyen adatokra támaszkodhatunk, ha az influenza védőoltásokkal kapcsolatosan, vezető orvosok (magyar miniszterek, volt miniszterek), a világsajtó hamis adatokat közöl?
1. A német újságokban, televízióban megjelenő hírekben egyértelműen bizonyították, hogy a H1N1 elleni védőoltás kétfajta gyártási technológiával készült. Az egyik fajtát a politikusoknak és gazdag embereknek gyártották, a másik fajtát az egyszerű embereknek.
2. Magyarországon oltósátrakat hoztak létre, ahol gyakran orvos jelenléte nélkül, asszisztensek adták be a védőoltást. Így az embereknek lehetőségük sem volt, hogy a védőoltások előnyeiről, hátrányairól orvosi, vagy gyógyszerészi felvilágosítást kapjanak. A televízióban, újságokban megjelenő gyógyszerek, vagy gyógyhatású készítmények alkalmazásánál minden reklámszöveg azzal fejeződik be: „a mellékhatásokról kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészet”. Egyértelműen megfogalmazható, hogy az oltósátrak felállítói a mindenkori törvények szerint bűncselekményt követtek el. Bűncselekményt követtek el azért is, mert sem az oltás felvevőjét, (polgárokat) sem az orvosokat, sem a gyógyszerészeket nem tájékoztatták az oltóanyag pontos összetételéről és annak várható szövődményeiről.
A bizalomvesztés óriási volt az egészségügyi vezetés és az orvostársadalom iránt.

A híradásokból egyértelművé vált mindenki számára hogy a H1N1-védőoltások sokkal inkább szolgálták a gyógyszergyárak anyagi haszonszerzését, mint a betegek egészségének megóvását. A tisztességes, betegekért aggódó orvosok jelezték, hogy a H1N1-védőoltásban a higany (nehézfém) koncentrációja a szükségesnél magasabb. Köztudott, hogy a higany az általános immunitást gyengíti.
3. Az interneten megjelenő félelemkeltő cikkek az autizmussal, az autoimmun-betegségekkel, a gyermekkorban kialakuló rákbetegségekkel kapcsolatban felvetették a védőoltásokban jelenlévő higany és más stabilizáló szerek lehetséges szerepét. Ez az információ azért rendkívül káros, mert az orvostudomány soha nem vizsgálta komplexitásában ezt a kérdést.
A táplálkozásunkban jelenlévő több tízezer élelmiszer adalék - emberi elmével - nem is vizsgálható, mert ezek nagy száma a variációs lehetőségeket végetlenné teszi. Ebben a vegyszerek által manipulált világban a védőoltások stabilizáló vegyületeinek káros hatása csak becsülhető, de egzaktan nem vizsgálhatók.
Ha az általános immunrendszerünket védeni akarjuk, akkor sokkal nagyobb jelentőséggel bír élelmeink vegyi szennyezése, ill. az elektromos és elektromágneses szennyezés (elektromos hálózatok, számítógép, mobiltelefon, mikrohullámú sütő), mint a védőoltásban szereplő ún. stabilizáló anyagok.
De! Tudni kell, hogy a védőoltásokban szereplő stabilizáló adalékanyagok azt a célt szolgálják, hogy a legyengített vírus vagy baktérium a védőoltásban el ne szaporodjék. Természetesen olyan anyagokkal kell ezt elérni és olyan mennyiségben, töménységben, hogy szervezetünkben az a legkisebb kárt okozza.
Ez a mindenkori orvostudomány feladata.
Összegzésül
Ha hazug a politika, hazug a társadalom, hazug a gazdaság, akkor az orvostudomány is hazuggá válhat. Éppen ezért névvel kell vállalni véleményünket. Személyesen kijelentem, a védőoltások az emberiség javát szolgálják, gyermekeink egészségét óvják.
Dr. Papp Lajos
egyetemi tanár
emeritus professzor