Hászán Naszralláh, a Hizbulláh legfőbb vezetője tévébeszédben tette föl a kérdést a Gázai övezet elleni legutóbbi háború kiterjesztését, a szárazföldi hadműveletek megindítását tüntetéseken követelő izraeli lakosságnak: Ha fiaskót vallottatok a körülzárt Gázai övezet elleni küzdelemben, akkor hogyan állnátok a sarat egy jóval komolyabb eszközökkel rendelkező féllel szemben? - olvasható a Ál-Manár tévé arab nyelvű hírportálján.

Hászán Naszralláh
Hászán Naszralláh, a libanoni Hizbulláh szervezet „főtitkára”, tulajdonképpen a legfőbb katonai parancsnoka az 'Ásúrá sí'ita vallási emléknap előestéjén beszédet mondott az Ál-Manár (világítórony – المنار) műholdas televízióban. (Ezt a tévéállomást cionista utasításra már évekkel ezelőtt Magyarországon is elérhetetlenné tették – J. K.) A Gázai övezet elleni legutóbbi agressziót értékelve Naszralláh kijelentette: Izraelnek három fontosabb célkitűzése volt, amelyek közül egyet sem sikerült elérnie.
A Hizbulláh vezetője szerint a világ talán legfejlettebb haditechnikájával fölszerelt izraeli légierő a Gázai övezetbeli települések porig rombolásával, ártatlan civilek életének tömeges kioltásával sem volt képes megadásra kényszeríteni a hazáját védő Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalmat. Naszralláh szerint az izraeli politikai és katonai vezetés nem mert szárazföldi támadást indítani a haditengerészet, a légierő és a szárazföldi tüzérség előkészítő műveletei után, mert a Gázai övezet körül fölsorakoztatott 70 ezer katona kizárólag a lélektani hadviselést részét képezte.
Hászán Naszralláh az 'Ásúrá nevű, főleg a sí'ita muszlimok számára jelentős vallási emléknap előestéjén mondott televíziós beszédében a Gázai övezet ellen végrehajtott izraeli támadást értékelve föltette a kérdést a háborút, annak kiterjesztését néhány nappal ezelőtt még utcai tüntetéseken is követelő izraeli polgároknak: „Fiaskót vallottatok a blokád alá vont Gázai övezet elleni kiállás terén, hát akkor hogyan állnátok a sarat egy olyan ellenféllel szemben, akinek a gázaiakénál jóval jobb eszközök állnak a rendelkezésére”? (A jóval jobb eszközökre való utalás egyértelműen Iránra és a libanoni Hizbulláhra vonatkoztatható – J. K.)

Hászán Naszralláh az Ál-Manár TV-ben
„A Hamász sok halálos áldozattal fizetett az ellenséggel vívott küzdelemben, de maradt képessége és ereje ahhoz, hogy a térség többi ellenállási mozgalmával együtt tovább harcoljon”, mondta Naszralláh (Ehhez mi csak annyit teszünk hozzá, hogy a Gázai övezet izraeli támadása idején a libanoni Hizbulláh és annak élén álló Naszralláh még csak szavakban sem sietett a palesztin testvérek segítségére – J. K.) Naszralláh, aki az Izrael által kultivált, úgynevezett „célzott likvidálásoktól” való óvakodása miatt csak ritkán mutatkozik a nagyközönség előtt, a tévéállomások is általában az előre fölvett beszédeit szokták sugározni, az Ál-Manár tévében elhangzott mostani megnyilatkozásában a szélsőségesen sovén, kardcsörtető izraeli politikai vezetésbe is belerúgott egyet, amikor kijelentette, hogy Netanjáhu és Lieberman arcán látni lehet a vereség előidézte levertséget.
Hászán Naszralláh szerint Izraelnek a Gázai övezet megtámadásával három főbb célkitűzése volt, amelyek közül egyiket sem volt képes elérni: 1. Az izraeli politikai és katonai vezetés által a hadművelet előtt és közben olyan sokat hangoztatott „elrettentő képesség helyreállítása”. (Magyarán, a légitámadások okozta gyilkolászással megfélemlíteni a palesztinokat – J. K.) 2. Az izraeliek szerették volna fizikailag megsemmisíteni, az ő kedvenc kifejezésükkel élve „célzottan likvidálni” a Gázai övezetet kormányzó Hamász politikai és katonai legfelsőbb vezetőségét. 3. A Gázai övezetben a Hamász birtokában levő fegyverzet, elsősorban az izraeli területekre indítható rakéták megsemmisítése.
Hászán Naszralláh, a libanoni Hizbulláh vezetője hangsúlyozta, hogy a fent említett célok közül Izrael egyet sem volt képes elérni.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info