Igaz „élet menete” lesz ma este 7 órakor Athénben: az Arany Hajnal elnevezésű nemzeti párt szervezésében több tízezer görög hazafi vonul majd föl egy 1996-ban január 31-én bekövetkezett tragikus incidensre emlékezve. Akkor az Imia (törökül Kardak) elnevezésű apró Égei-tengeri sziget hovatartozásának kérdésében kirobbant határincidens során lezuhant egy görög katonai helikopter, és három katona életét vesztette. Bizonyos szigetek szuverenitása ma sem tisztázott, amit a görög hazafiak súlyos nemzeti sérelemnek tekintenek.

A Nemzeti Emlékezet Bizottsága 1997 óta rendszeresen megtartja a menetelést a tragikusan végződött határincidens emlékére. A görög nemzeti erők álláspontja szerint az ország vezetői azóta sem képviselik kellő határozottsággal a nemzeti érdekeket az Égei-tenger egyes szigeteinek hovatartozása körüli görög-török vitában. A felvonulás egyik legfőbb jelszava ugyanaz, mint amit az 1996-os Imia-krízist követően rendezett demonstráción megjelent mintegy száz tüntető ismételgetett: „Szemét, tolvaj politikusok, a szemetet a parlamentben temetjük el!”
Zoom
A jelszó kiváló, és csak remélni lehet, hogy a görög nemzeti tábor ma esti nagy menetelésén hatalmas számban jelennek meg a hazafiak. A tüntetők a hazájukat kiárusító korrupt politikusok és a cionista gyarmatosítók értésére kívánják adni: elég volt belőlük, és takarodjanak!
Perge Ottó - Xaameriki nyomán
Frissítés: Képgaléria a tegnapi menetről
Az első becslések 20 ezer fős részvételi számot említenek.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom