Újabb förtelmes antiszemita cselekmény történt: egy Paul Hansen nevű rasszista és „zsidógyűlöletét palesztinbarátsággal álcázó” svéd fényképész felvétele nyerte el az „Év fotója” díjat.
Zoom
Az Év fotója - bizonyára ez is "palesztinbarátságnak álcázott zsidógyűlölet"
A képen egy temetési szertartás látható a Gázai övezetben, az egyik tavaly novemberi izraeli terrorbombázást követően. A 2012. november 20-án készült fotón egy palesztin család kíséri utolsó útjára a két esztendős Suhaib Hijazit és testvérét, a három éves Muhammadot. Mindkét gyermek a saját otthonában vesztette életét.
A World Press Photo versengésében 124 ország 5666 fényképésze vett részt. A bíráló bizottság nem kevesebb, mint 103 481 felvételt vizsgált meg.

Paul Hansen
"Ez a díj a legértékesebb elismerés, amit ebben a szakmában bárki is kaphat” – jelentette ki Paul Hansen. "Nagyon boldog vagyok, de ugyanakkor szomorú is. A képen szereplő család elvesztette két gyermekét, és édesanyjuk eszméletlenül fekszik egy kórházban” – közölte az antiszemita, gyűlölködő svéd fényképész.
Zoom
Ez a januárban készült gázai kép is remek bizonyítéka az izraeli humanizmusnak
Az első díj értéke 10 ezer euró, ezen kívül pedig áprilisban Paul Hansen kiállítást rendezhet fényképeiből Amsterdamban.
Perge Ottó - rt.com - desertpeace.wordpress.com nyomán