Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója korábban a Népszavának így nyilatkozott a Jobbikról: "nem engedik, hogy megfélemlítse őket a párt", a Jobbik ideológiája pedig továbbra sem kívánatos a televízió épületében; a végsőkig küzdenek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése ellen.
Zoom
Az ATV dunaérett csapata - ezúttal Bánó kapta a fájdalmas feladatot
A végsőkig küzdöttek, de elbuktak. A Jobbik korábban az Egyenes Beszéd című műsorral szemben élt kifogással, majd panaszeljárást indított a csatorna ellen a Médiahatóságnál, amit megnyert. Az ATV, ígéretéhez híven, az összes fórumot végigjárta, sőt nem sajnáltak 70 ezer forintnyi illetéket kifizetni azért, hogy a Kúria felülvizsgálja a jogerős bírósági végzést, mely szintén a Jobbiknak adott igazat.
A bíróság, a többi hatósággal egyetemben, arra kötelezte a televíziót, hogy közöljék a Jobbik álláspontját, illetve olvassák be a hatóság elmarasztaló közleményét, mely szerint megsértették a médiatörvényt. A Kúria elutasította a csatorna felülvizsgálati kérelmét. Bár a hírigazgató megfélemlítésről beszélt, a Jobbik csupán a törvény betartását kéri mind az ATV-től, mind azoktól a csatornáktól, akik sportot űznek a párt elhallgatásából - írják közleményükben.
(Kuruc.info)