A legolvasottabb jobboldali hírportál Facebook-oldalának letiltása óta sokkal többen olvassák híreinket közvetlenül a Kuruc.info honlapján, és egyre többen osztják meg cikkeinket saját ismerőseikkel akár a Facebook-oldalukon keresztül. Most pedig egy szolidaritási Facebook-oldal is indult Egymillióan a Kuruc.infóért címmel. "Lehet szeretni vagy utálni, méltatni vagy kritizálni, de egyet nem lehet: betiltani. Így most mindannyian Kuruc.info-olvasók vagyunk!" - írják az alapítók, akiknek levelét alább közöljük.
Több mint 72 ezer ember véleményét hallgattatták el egyik pillanatról a másikra, amikor a másokat emberszámba sem vevő felsőbbrendűségi, rabbinikus gőg letiltatta a legnépszerűbb jobboldali hírportál Facebook-oldalát.
A betiltás utáni napon a nulláról kezdtük el az építkezést, és új oldalunk kevesebb mint fél nap elteltével 6400 követővel rendelkezett. Ekkor a demokráciát maguk előtt látványosan pajzsul tartó, láthatatlan erők - évezredes történelmi szokásukhoz híven, hadüzenet vagy bármilyen figyelmeztetés nélkül - ismét arcátlanul lesújtottak a szabad véleménynyilvánítás növekvő bástyájára, még ha az új oldalon nem is volt kifogásolt tartalom.
Nyilvánvalóvá vált mindenki előtt, hogy az igazság kimondása egyeseket nem tesz szabaddá, a talmudista arrogancia csápjai az eddig szabadnak gondolt világháló színterét sem kímélik.
Kijelenthetjük azonban, hogy – mint manapság, Istennek hála, egyre gyakrabban – hatalmas öngólt rúgtak a nemzetközi csatatér kaftános játékosai. A Facebookon történt gyalázatos elhallgattatásunkra válaszul, egy eltüntetett oldalunk nyomán tucatnyi kezdeményezés született, melyek portálunk szellemiségét, üzenetét, híreit a közösségi oldal igazságot szomjazó felhasználói elé tárták, és még többen osztották meg cikkeinket saját ismerőseikkel. Ez az olvasóink által spontán módon életre hívott, úgynevezett „Hidra-technika”.
Ekkor döntöttünk úgy, hogy nem indítunk több új, hivatalos rajongói oldalt, hiszen a tettek bizonyították: a mi bábáskodásunk nélkül is aktivizálódnak a baráti körök, önzetlen segítők, jó szándékú civilek, eszmeiségünkkel sorsközösséget vállaló, független közösségek. Ezúton szeretnénk „megnyugtatni” a „demokratikus betiltókat”, hogy korlátlanul magyar hírportálunk önkényes elhallgattatása esetén is hasonló hazafias reakciókra számíthatnak.
Ez az igazi fegyver a mi kezünkben, amitől leginkább rettegnek ellenségeink. Saját szavaikkal élve: kiszabadítottuk a szellemet a palackból – a kuruc ellenállás mostanra megállíthatatlanná vált.
Szeretnénk megköszönni minden barátunknak, bajtársunknak és szimpatizánsunknak a hűséget és a kitartást, akik az elmúlt napokban kurucos oldalak sokaságát indították el a Facebookon, vagy megosztották cikkeinket ismerőseikkel, amire ezután is buzdítunk. Jórészt az ő önzetlenségük és harcos kiállásuk által fejlődhetett a jelenlegi szintre a nemzeti ellenállás.
Nemrég kaptunk azonban egy levelet, amely egy példaértékű kiállásról tanúskodik. Nem mehetünk el szó nélkül ezen alulról építkező, a szó legnemesebb értelmében vett civil kezdeményezés mellett. Alább olvasható a világhálós mozgalom szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívása, melyet ezúton külön is köszönünk.
(Kuruc.info)

Tisztelt Szerkesztőség!
Mi egy politikától, különösen a pártoktól független, internetes, baráti közösség vagyunk. Az egyetlen, ami összeköt bennünket, az a világháló – általunk eddig legalábbis szabadnak gondolt – közösségformáló ereje. Legtöbben személyes ismeretségben sem állunk egymással, a közös találkozási pontjaink a legkülönfélébb internetes fórumok, internetes közösségteremtő, szabad gondolatcserét lehetővé tevő közösségi felületek. Vagyis az a közeg, amit eddig csupán a legdurvább diktatúrák merészeltek saját szájízük szerint szabályozni.
Éppen ezért mély felháborodással értesültünk arról, hogy a közelmúltban egy szintén, jórészt az internet szabadságának köszönhetően létrejött csoport, egy nemzetközi szervezet közbenjárására elérhette, hogy semmibe vegyék már 72 ezer világhálós társunk véleményét.
Ez az eljárás még azokat a barátainkat is megdöbbentette, akik politikával soha nem foglalkoztak, még életükben nem hallottak a Kuruc.infóról, vagy nem találkoztak a lap facebookos felületével.
Hisszük és valljuk, hogy az ilyen és ehhez hasonló diktatórikus eljárások csak a kezdetét jelentik egy kétes folyamatnak, melynek végcélja csakis a szólásszabadság polgári alapjogának önkényes korlátozása lehet. Lehet szeretni vagy utálni, méltatni vagy kritizálni, de egyet nem lehet: betiltani. Így most mindannyian Kuruc.info-olvasók vagyunk!
„Mikor a nácik elvitték a kommunistákat, csendben maradtam, hisz nem voltam kommunista. Amikor a szakszervezeti tagokat vitték el, csendben maradtam, hisz nem voltam szakszervezeti tag. Amikor a szocialistákat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam szocialista. Amikor a zsidókat bezárták, csendben maradtam, hisz nem voltam zsidó. Amikorra engem vittek el, nem maradt senki, aki tiltakozhatott volna” – hallhattuk már az unásig ismételt niemölleri idézetet pont azok szájából, akik most „vitték el” a Kuruc.info FB-oldalát. Úgy gondoltuk, megfogadjuk a tanácsukat: nem maradunk csendben!
Hetvenkétezer embert hallgattattak el egy gombnyomásra? Akkor álljunk ki egymillióan a Kuruc.infóért! Nem várjuk meg, amíg „értünk jönnek”! Ez nem egy internetes híroldal, hanem a szólásszabadság ügye. Mondjuk hát ki: ez nyílt támadás a vélemény szabadsága ellen! Éppen ezért útjára indítjuk az Egymillióan a Kuruc.infóért mozgalmat.
Hallasd a hangod az önkénnyel szemben, csatlakozz az internet és a véleménynyilvánítás szabadságának védelmében Facebook-oldalunkhoz, kattints ide:
Mottónk: „A közömbösség a lélek legsúlyosabb betegsége.” (Francois Fénelon)