Bét-Semes izraeli városban egy nő nem volt hajlandó átülni az autóbusz nők számára elkülönített részébe, a védelmére kelt rendőrség letartóztatott két vallási fanatikust, mire az utóbbiak elvbarátai bosszúból kalapáccsal bezúzták egy másik autóbusz összes ablakát - írja a Válláh!Hádásot izraeli hírportál.

Az autóbusz egyik átlyukasztott ablaka (amatőr felvétel)
A Jeruzsálemhez közeli Bét-Semes város már évek óta a szélsőséges ortodox zsidók egyik fellegvárának számít. Gyakran tüntetnek itt a középkor világában élő vallásosok azért, hogy a nők és a férfiak legyenek teljesen elkülönítve a tömegközlekedési eszközökön, időnként megdobálják a város utcáin szombaton és ünnepnapokon közlekedő járműveket. Az izraeli rendőrség ilyen esetekben kiszáll a helyszínre és helyreállítja a rendet.

Megfutamított randalírozó ortodoxok Bét-Semesben
Ma délben a Bét-Semesből a szélsőséges vallási fanatikusok másik településére, a Tel-Aviv melletti Bnéj B'rákba tartó távolsági autóbuszjáraton ortodox zsidók azt követelték egy szintén ortodox, de amerikai állampolgárságú nőtől, hogy a jármű első részéből azonnal üljön át a busz hátsó részébe. Az amerikai ortodox nő nem volt hajlandó átülni, mire egyre több utas követelte, hogy üljön át a nők számára egyébként nem hivatalosan fönntartott hátsó részre. Mivel nem volt hajlandó teljesíteni a vallási fanatikusok kérését, az ortodoxok nem engedték elindulni a vezetőt.

Rendőr és ortodox szópárbaja Bét-Semesben
Végül valaki, valószínűleg a sofőr, kihívta a rendőröket, akik előállítottak két leginkább erőszakoskodó ortodox zsidót. Csakhogy a szélsőséges és militáns vallásosok egyik fészkének számító Bét-Semes városban futótűzként terjedt a hír, hogy a rendőrség letartóztatott két ortodoxot, mire a hasonszőrűek elkezdtek kővel dobálni egy másik autóbuszt, útját eltorlaszolták, megállásra kényszerítették és bosszúból nekiestek a járműnek (!), kalapáccsal bezúzva az összes ablakát.
A megtámadott autóbuszon utazó egyik nem ortodox utas a Válláh!Hádásot hírportálnak elmondta: "Rámát Bét-Semesben szálltunk föl a Jeruzsálembe tartó autóbuszra, amely már tele volt gyermekekkel és asszonyokkal. Az egyik megállóban ortodoxok támadtak ránk, elkezdték kalapáccsal bezúzni, átlyuggatni a jármű biztonsági üveg ablakait. A buszon tartózkodó asszonyok és gyermekek körében óriási pánik tört ki az ortodoxok föllépése nyomán", mesélte el mai élményét egy világi utas.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info