Meglehetősen vérforraló, amikor olyan „liberális jogvédők” és „demokraták” oktatnak ki bizonyos erőszakos kisebbségek - kiemelten a cigányok - iránt tanúsított „viselkedés” normáiról, akik maguk a hétköznapok során nemigen találkoznak imádottjaikkal. Hasonlóképpen bicskanyitogató, amikor a „humanisták” magasröptűnek minősített elveik árát másokon vasalják be. A napokban Le Havre püspökéről derült ki, hogy csak prédikálni tud a „toleranciáról”, de ha neki okoznak kényelmetlenséget az „imádott kisebbségek”, akkor maga is „rasszista” lesz.
Július 16-án a franciaországi Le Havre egyik negyedében a kora reggeli órákban a hatóságok felszámoltak egy illegális cigánytábort. Az összetákolt, mocskos és büdös viskókban 34 felnőtt és 46 gyermek tartózkodott. A buldózerek azonban nem kegyelmeztek. Miután a környék lakóinak életét megkeserítő cigányokat végre kiakolbólították viskóikból, megszólalt Jean-Luc Brunin, Le Havre katolikus püspöke. Nyilatkozatát a helyi televíziós állomás is közvetítette.
A püspök felszólította híveit, hogy „mutassanak szolidaritást” a „roma testvérekkel”. „Vigyázzunk, nehogy hátat fordítsunk testvéreinknek! Azzal, hogy elutasítjuk, kirekesztjük őket, semmi sem fog jóra fordulni” – okította a „nyáját” Le Havre püspöke.

Mindez nagyon szépen hangzik, csakhogy közben a cigányok sem tétlenkedtek. Miután a súlyos bűnügyi és egészségügyi gócpontként szolgáló telepüket a francia hatóságok ledózerolták, a „fiatalok” falkákba verődtek, és egy öt főből álló társaság – alighanem a püspök mellettük történő kiállásán felbuzdulva – megtelepedett a Szent Ágoston Székesegyház kertjében.

Ez volt az a pillanat, amikor Le Havre püspöke tettekkel bizonyíthatta volna a „roma testvérek” iránti szeretetét. Csakhogy egészen mást bizonyított: felszólította ugyanis a hatóságokat, hogy haladéktalanul távolítsák el a székesegyház kertjébe beköltöző cigányokat. A püspök nyilatkozatában a következőképpen fogalmazta meg a „roma testvérek” iránti „szolidaritását”: „Nem fogadhatom el ezt a fajta erőszakot. (Mármint azt, hogy a cigányok erőszakkal hatoltak be a templom kertjébe, és engedély nélkül laknak ott.) Hajlandó vagyok javaslatokat tenni, de jelenleg nem tudok megoldást, mert azt együttesen, közösen kellene megtalálnunk. Az egyház egyedül nem képes rendezni ezeknek a családoknak a problémáját”.
Le Havre püspöke tehát valóban nagylelkű, és szereti a „roma testvéreket” – egészen addig, amíg neki magának, illetve egyházának nem okoznak kellemetlenséget az élősködők, és egészen addig, amíg kizárólag másokat lehet rákényszeríteni az „adakozásra”. (S így vannak ezzel egytől egyig a "mi" jobb- és balliberális cigányvédőink is, akik a mi adónkból igencsak szeretik tenyészteni a cigányt, mert jó szavazógép, és bármikor bevethető a "rasszista" magyarok ellen, de ha nekik kellene köztük lakni, mindjárt más álláspontra helyezkednének - a szerk.)
Perge Ottó - Ripostelaique.com nyomán