Bizonyításnak szánta a pénteki lövöldözést S. Ábel (26) – tudta meg a Blikk. A tömegmészárlás tervezéséért első fokon két év négy hónapra ítélt fiatalember valamilyen kifacsarodott logika alapján úgy gondolta: ha látják, hogy van fegyvere, és embert is ölhetne, de nem teszi, akkor meggyőzi a hatóságokat arról, hogy ártatlan, legalábbis ezt mondta korábban szüleinek.

– Többször tett olyan kijelentést az utóbbi időben is, hogy ha igazságtalanul jogerősen is elítélik, lelöveti magát a rendőrökkel. Ha pénteken ez lett volna a célja, megvárja a rendőröket – mondta el Somogyi Ábel édesapja, a Pesti Kerületi Központi Bíróság épülete előtt.
Az édesapa, fia beteges elgondolását védő álláspontjával szöges ellentétben áll egy szemtanú visszaemlékezése, ő az index.hu-nak írta meg, milyen volt átélni a lövöldözést a Móricz Zsigmond körtéri gyorsétteremben.
„Kisvártatva újra lőtt egyet, immár bent, a mennyezetbe. Ekkor pánikba estek az emberek, de így is szürreális volt az egész... Nagyon magabiztosnak tűnt, és élvezte a helyzetet... Bárki bármit mond, a helyszínen egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy nem akar valakire rálőni. A fegyverrel hadonászott, s – bár nem lőtt emberekre, de – a mozgásából nem derült ki, hogy nem akar emberekre lőni" – írta az oldalnak a tanú.

Édesapja szerint a lövöldözés napján felborult a fiú vércukra, mert édesanyja nem ért oda hozzá az ebéddel, ráadásul a fiatalember rohamai egyre gyakoribbak. "Számomra egyértelmű, hogy minden bajunk kiindulópontja Ábel cukorbetegsége. Amikor leesik a cukra, akkor hülyeségeket beszél, így fordulhatott elő, hogy 22 ember lelövéséről hadovált" - mondta az apa.
Somogyi Ábel azóta sem árulta el a hatóságoknak, honnan vette a fegyvert és hová rejtette, egyedül ügyvédjének mondta meg.
A bíróságon vasárnap az a döntés született, hogy "S. Ábelt" az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítják, noha az előző ügye során, amikor 22 ember kiirtásáról ábrándozott, a szakértők beszámíthatónak találták.
(Blikk - Borsonline nyomán)
Kapcsolódó: