Egyebek mellett azt szeretnék megtudni tőle, miért adta ilyen "munkára" a fejét.
Frissítés: Moszkvában élő olvasónk írja:
A csapat egy mozgalom része, amely elfogja a kábítószer-terjesztőket, és lefesti őket hosszú élettartamú, lemoshatatlan festékkel, így ha kimegy az utcára, még újabb pofonokat szakíthat le. A rendőrség a "jogvédők" vinnyogása miatt néha tessék-lássék tesz-vesz valamicskét a srácok ellen, de általában "profilaktikus jellegű munkának" nevezik az "ejnye-bejnye" akcióikat, egyebekben hallgatólagosan egyetértenek a srácok pofonjaival. A Kábítószer-ellenes Hivatal nem foglalkozik eme szimpatikus kommandóval, ők más szinten fogdossák a szállítmányt.
Ezek az új típusú kábítószerek nemrég kerültek betiltásra, sokkal veszélyesebbek a hagyományos füveknél, mert lehetetlen belőlük a "visszatérés". Alapvetően Kínából származnak, és tadzsik, üzbég, vietnami közvetítéssel érik el a tizenéves oroszországi gyerekeket.
A videóról: a járőrök vezére nagyon kulturáltan beszél oroszul, persze indulatában el-elenged az üzbég származású díler felé olyan vaskosabb kifejezéseket mint büdös, kurva kölök, szukafi. Az üzbég motivációiról nincs mit mondani,"beteg a nővére, az anyja, az egész családja stb."
Egyéb: valójában ama tájékán a világnak nagyon erős patriarchális maffia működik, és ha hezitálsz, nem sok reményed van az unokáidat látni. Rengeteg afgán kábítószert (több száz tonnát!) lefogott már a Kábítószer-ellenes Hivatal, mióta az USA belépett Afganisztánba, a fűnek több mint százszorosa terem meg az afgán hegyekben, és irányul elsősorban Oroszország felé. Ma már kissé jobb a helyzet, mint volt 6-8 évvel ezelőtt, az volt a mélypont a fogyasztás mennyiségét, az érintett kiskorúak és a bűncselekmények arányát tekintve az orosz piacon.