Október 1-jei frissítés: Gyilkos cigányhorda helyett továbbra is "ismeretlen tettest" keres a rendőrség
Továbbra is "ismeretlen tettest" keres a rendőrség a soroksári Szigetdűlőn múlt szerda éjszaka holtan talált 36 éves nő meggyilkolása ügyében - közölte a rendőrség kedden honlapján, reagálva az emberöléssel kapcsolatban megjelent találgatásokra.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) életvédelmi osztályának feladata az elkövető vagy elkövetők elfogása. Ennek érdekében azokról az információkról, személyi és tárgyi bizonyítékokról, amelyekről a rendőrségen kívül csak az elkövető vagy elkövetők tudhatnak, a rendőrség a nyomozás jelenlegi szakaszában nem ad további tájékoztatást.
"A soroksári ügy megoldására létrehozott nyomozócsoport ismeretlen tettest hajszol" - írta a rendőrség.
A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a hat napja elkövetett soroksári emberölés kivételével a fővárosban az idén ismertté vált minden emberölés elkövetőjét felderítette a BRFK.
Hétfőn szintén közleményében tudatta a rendőrség, hogy a soroksári nő gyilkosának felderítésére és elfogására 14 rendőrből álló nyomozócsoportot hoztak létre. A BRFK munkatársai minden lehetséges és szükséges eszközt igénybe vesznek annak érdekében, hogy az emberölés elkövetőjét azonosítsák és elfogják - idézte az MTI a rendőrséget.
Korábban írtuk: A rendőrség 14 fős nyomozócsoportot hozott létre a múlt csütörtökön, Soroksáron történt brutális gyilkosság felderítésére.
Múlt héten csütörtökön meggyilkoltak és megerőszakoltak (lehet, hogy ebben a sorrendben) egy 36 éves rendőrfeleséget, a főváros XXIII. kerületében, Szigetdűlő területén. A BRFK 14 fős nyomozócsoportot hozott létre, amelynek tagjai az eltelt idő alatt számos nyomozati cselekményt elvégeztek.
A széleskörű adatgyűjtés során beszerzett információkat folyamatosan, a nap 24 órájában ellenőrzik, értékelik, folyamatos a helyszínen rögzített nyomok értékelése.
A BRFK munkatársai minden lehetséges és szükséges eszközt igénybe vesznek annak érdekében, hogy a családanya gyilkosait azonosítsák és elfogják.
(HavariaPress nyomán)
Frissítés: Krisztina férje: "Olyan, mintha a Sátán elküldte volna a veszett kutyáit, hogy tépjék szét a feleségemet"
Néhány nappal ezelőtt brutális módon végeztek Soroksáron egy nővel, aki este, mint rendszeresen, futni indult. A Budapesti Rendőr-főkapitányság speciális, 14 fős nyomozócsoportja keresi a tettest vagy tetteseket. A szörnyű tragédiáról az áldozat férje, a taxisként dolgozó exrendőr, Kardos Lajos beszélt a hvg.hu-nak.
Nem lehet szavakban elmondani, mit érzek, iszonyatos kín – mondta Kardos Lajos, a Soroksáron múlt hét közepén megölt asszony férje. „Öt napja minden összefolyik, olyan, mintha a Sátán elküldte volna a veszett kutyáit, hogy tépjék szét a feleségemet, aztán elvitték magukkal az én lelkemet is.”
Kardos Lajos felidézte a szeptember 25-én este történteket. „Krisztina háromnegyed nyolckor ment el futni, ami általában fél óráig tartott. A kisfiamnak tűnt fel, hogy az anyja a szokásosnál tovább marad távol. Próbáltam Krisztinát telefonon elérni, de nem sikerült.” A férfi a soroksári rendőrőrsön kért segítséget, és rendőrautókkal kezdték a terepet körbejárni.
„Miután ez nem vezetett eredményre, éjfélkor kértem, hogy kutyás rendőr is kapcsolódjon be a keresésbe” – folytatta Kardos Lajos. A rendőr eb egy órán belül megérkezett. Krisztina ruhájából szagmintát vettek a kutatáshoz, a kutya végigment a nő futóútvonalán, és fél órán belül egy bokorban rá is akadt Krisztinára. „Engem és mást sem engedtek oda a holttesthez, de elmondták, hogy mit tettek vele.”
„A rendőrök átvizsgálták a lakást, kikérdezték a családtagokat, a barátokat és az ismerősöket, de hogy ezek alapján mire jutottak, nem tudom, nem mondták el nekem, hogy a nyomozás hol tart. A holttestet kedden adják ki nekem, és intéznem kell a temetést.” Kardos Lajos hozzátette: mivel feleségével brutálisan elbántak a támadói, hamvasztást szeretne majd.
A legnehezebbnek a férfi mégis azt tartotta, hogy 11 éves fiának el kellett árulni, hogy mi történt az édesanyjával. „Először azt mondtuk, hogy futás közben megállt a szíve, de aztán egyre másra kapta az üzeneteket az interneten, amelyekben az emberek arról érdeklődtek, megvannak-e a tettesek, ezért jobbnak láttam, ha semmit sem titkolok el.”
Kardos Lajos hihetetlennek tartotta, hogy valaki elmegy futni, s az történik vele, mint a feleségével, ráadásul lakott területen, sportolásra kialakított bicikliúton. „Elképesztő, hogy mennyire nem lehet az ember óvatos a mai világban” – mondta. Megtörten még annyit tett hozzá Kardos Lajos, hogy a fiával együtt már az első pillanatban megérezték: valami baj van, valami nagyon rossz dolog történt Krisztinával.
A brutálisan megerőszakolt és meggyilkolt családanyára emlékeztek Soroksáron. Egy éve nincs rend helyben, az ott élők félnek a cigányoktól, önálló rendőrkapitányságot akarnak. Az N1 TV összeállítása.
Korábban írtuk: Ezt is megértük: egy zsidó elismeri a cigánybűnözés létét, és halálbüntetést követel
A soroksári brutális gyilkosság kapcsán a következő sorok olvashatók Schobert "Update" Norbi FB-oldalán:
Megosztom, hogy ne lehessen eltussolni...
Csütörtökön este Soroksáron, csoportosan egy kötéllel hátulról megfojtottak egy kerékpárúton kocogó 36 éves, kisgyermekes családanyát, akivel a gyilkosság után aljas és ember által igazán elképzelhetelen tetteket műveltek az elkövetők! Megerőszakolták. A néma vagy elnémított médiumok egy kétsoros hírben kommentálták ezt a döbbenetes szürnyűséget. A feltételezett elkövetőkről annyit tudni, hogy többen voltak és népes családjukkal folyton terrorizálták lakókörnyezetüket.
Sajnos etnikai támadás volt és az áldozat Kardos Lajos egykori rendőrségi iskolatársam és kollégám felesége volt.
A hírt egy szintén egykori és ottani kollégám juttatta el hozzám. Borzasztóan megráz, összeszorul a szívem, mert az én Feleségem és a Ti Feleségeitek is futni járnak. Eljött az idő, hogy ilyen esetekben legyen halálbüntetés. Nem azért mert csupán ez a minimum, hanem legyen benne a felizgult állatokban a tudat, hogy eljöhet a halál és nem a mi pénzünkön kapnak 20 évre meleg szállást, ételt, orvosi ellátást. Sajnálom, de nem bírtam nem megosztani... Norbi
Zoom
Üdv a valóságban, Norbi! Ja, és ne csodálkozz rajta, ha ezután az elkövetőket kitenyésztő fajtársaid behúzzák a kéziféket a cégeidnél...
Frissítés: A helyiek szerint is megbecstelenítették a meggyilkolt családanyát - a rendőrség továbbra is hallgatag
Kötéllel hátulról megfojtottak egy kocogó nőt még csütörtök éjszaka a soroksári Szigetdűlőben - írja a Blikk.
K. Krisztinát a helyiek szerint az elkövetők meg is becstelenítették. A fiatalasszony egy kisfiút, Rolandot és rendőr férjét hagyta hátra. Soroksáron azt beszélik, gyanúsítottjai is vannak az ügynek, a gyilkosok pedig korábban már terrorizálták a környéket.
Ezt azonban a rendőrség egyelőre nem erősítette meg. Közleményükben azt írják: szeptember 25-én éjszaka holtan találtak egy 36 éves budapesti nőt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a sértett bűncselekmény áldozata lett. A Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztály életvédelmi osztálya emberölés bűntette elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.
A kegyetlen tett megrázta a környéket, a megölt asszony emlékére gyertyákat gyújtottak a Dobó utcánál.
(Kuruc.info)