Október végén a bíróság ítéletet hirdet Eva Varholíkova-Rezesova ügyében, és egyidejűleg dönt arról, hogy leülheti-e a büntetését házi őrizetben egy luxuslakásban. A lakás a Prestige Towersben van a Dunaparton, medence is tartozik hozzá. A milliomosnő ügyvédje, Péter Novák már három kérelmet nyújtott be azért, hogy a védence ebbe a lakásba kerülhessen át, ám csak harmadszorra sikerült meggyőznie a bíróságot, hogy vizsgálja meg a helyszínt, megfelel-e a házi őrizet szabályainak - olvasható két felvidéki tót lapban (Cas és Pluska).
Zoom
"A rendőrség megvizsgálta azt a lakást, ahol Varholíkova-Rezesova letöltené a büntetését, és a rendőrségi feljegyzések alapján az megfelel a házi őrizet szabályainak" - mondta a bírónő az egyik lap szerint.
Zoom
A milliomosnő így luxuskörülmények között ülhetné le a büntetését, ám rendőrségi megfigyelés alatt. Az anyja viszont korlátozás nélkül látogathatná, mivel ő is kibérelt magának egy luxuslakást a környéken. Sőt Rezesova azt is kérheti a bíróságtól, hogy a két lánya vele éljen a lakásban.
Zoom
A házi őrizet feltételei:
- a bérelt lakrészt nem hagyhatja el, kivételt képez, ha orvoshoz kell mennie vagy ügyeket intéznie; ezen esetekben a bíróságtól engedélyt kell kérnie a lakhely elhagyásához
- a lábán egy karkötő van, melynek segítségével ellenőrzik a tartózkodási helyét
- ha gyermekei vannak, kérheti a bíróságot, hogy vele éljenek
Zoom
- bárki korlátozás nélkül látogathatja a lakásán
- bárki vele maradhat a lakásán (család, partner, gyerekek, barátok)
- fogyaszthat alkoholt, és ételt is rendelhet, vagy bármi mást
- lehet nála telefon is, melyet a rendőrség lehallgat
- a rendőrség a lakás helyiségeit is lehallgatja
- a lakásban tévé és internet is lesz.
- a Prestige Towersben van wellness és fitnesz is
Az egyik újságíró megkérdezett két helyi lakost, akik éppen babakocsit toltak, csodálkoznak-e azon, hogy Rezesova ide kerülhet.
Zoom
A válaszuk: "Nem, hisz a Prestige Towersben több olyan lakás van, ahol az emberek házi őrizetben vannak. A rendőrség elég gyakran jár ide. Aki meg tudja fizetni a legjobb jogászokat, az ide kerülhet" - mondták.
(Kuruc.info - Cas - Pluska nyomán, fordítás: olvasónktól)