Ron Prosor, Izrael ENSZ-nagykövete ma New Yorkban bejelentette, hogy a zsidó állam 2019-ben pályázik Biztonsági Tanács egyik nem állandó, öt esztendeig tartó tagságára. Izraelnek két országgal, Belgiummal és Németországgal kell fölvennie a versenyt az ENSZ-tagállamok szavazásán. A zsidó államnak rövid, hatvanöt éves újkori története, tettei Izraelt mindenesetre följogosíthatják a megtisztelő nemzetközi szerepre.

Ron Prosor, Izrael ENSZ-nagykövete
A Közel-Kelet egyetlen és megingathatatlanul demokratikus, szomszédaival, kisebbségeivel a humánum alapelvei szerint eljáró zsidó állam vezetői most elérkezettnek látják az időt arra, hogy Izrael az ENSZ Biztonsági Tanácsának egyik nem állandó tagjává váljon. Az emberi jogok tiszteletben tartása terén Magyarország számára is deklaráltan világító mécsesnek számító, békeszerető Izrael (sokan mások mellett Balog Zoltán, Navracsics Tibor és Martonyi János szerint is - H. J.) ennek ellenére az 1948-ban történt megalakítása óta eddig még sosem lehetett a BT tagja.
Izrael nem lehetett a Biztonsági Tanács tagja, pedig rövid újkori történetének dicső fejezetei erre már régen följogosították volna. Gondoljunk csak a Bejrút melletti Szabra és Satilla táborokban végbement szép, emberi megnyilvánulásokra, a libanoni-izraeli határ közelében levő Káná településen egy évtizeden belül kétszer is megtörtént humanitárius segítségnyújtásra, a hebroni Ibráhími-mecsetben 1994 purimján megejtett népességrobbanást megakadályozó tettre, a Gázai övezet menetrendszerű megsegítésére, a zsidó telepek és telepesek (köztük Efrájim Zuroff zsidó telepes erkölcsprédikátor - H. J.) heroikus civilizátori tevékenységére a bennszülött palesztinok körében, vagy még korábban, 1948-49-ben az egymillió, majd 1967-ben újabb félmillió palesztin utaztatására, világot láttatására, amikor azok a földhöz ragadt emberek életükben először hagyhatták el falvaik, városaik határát a cionisták jóvoltából.

Civilizátor zsidó telepes
Sorolhatnánk még hosszasan a zsidó állam érdemeit, amely egyenként is följogosítanák Izraelt a világszervezeten belüli megtisztelő szerep betöltésére. Egy valamiben azonban már most biztosak lehetünk: a holokauszt miatt a történelem végéig bűnös hazánk a 2019-ben megejtendő szavazás idején Izrael mellett tör majd lándzsát, hiszen oly sok a közös bennünk. Igen, Izraelnek ott a helye a BT-tagok sorában, ott, ahol döntenek egyes kardcsörtető, másokat terrorizáló, tömegpusztító fegyvereket is birtokló latorállamok megzabolázásáról, az ellenük elrendelt szükségszerű szankciókról, időnkénti katonai lerohanásukról, vagy éppen az üldözött, hazájuktól, házaiktól megfosztott népek, közösségek megvédéséről.

Békeszerető zsidó telepes családanyák
De nézzük, mely államokkal kell megmérkőzni a zsidó államnak 2019-ben a BT-tagságért. Elsősorban a náci múltja által szintén a történelem végezetéig bűnös Németországgal, amelynek vezetőiben remélhetőleg lesz annyi becsület és tisztesség, hogy az őket támogató országokat a zsidó állam melletti voksolásra szólítják majd föl. Meg ott van másodiknak Belgium, amely lehet, hogy addigra már Flandria és Vallónia néven szerepel majd a térképen. A három közül (Németország, Belgium és Izrael) csak kettőt szavazhatnak be az úgynevezett "Nyugat-Európa és más csoportokat" képviselő országokból a Biztonsági Tanácsba.
Ron Prosor, Izrael ENSZ-nagykövete New Yorkban ma jelentette, hogy hazája pályázik 2019-ben a ENSZ Biztonsági Tanácsának tagságára. Az izraeli diplomata elmondta, hogy személy szerint ő biztos a zsidó állam sikerében, majd egy baráti ország kormány- és testvérpártjának jelszavát idézve kijelentette: "Itt az idő!"
Hering József - Kuruc.info