Mint azt régóta várni lehetett, a szilárd történettudományi érvekkel alátámasztható holokauszt-revizionizmusra adott hisztérikus cionista válaszként ismét felütötte fejét a „Jézus Krisztus-tagadás” jelensége. Azért mondom, hogy „ismét”, mert hiszen nem új jelenséggel állunk szemben. Már a felvilágosodás idején is hangoztatták egyesek, hogy „Jézus Krisztus kitalált személy”, majd pedig a „kommunista tudósok” között is akadtak olyan idióták, akik kétségbe vonták a Megváltó létezését. Most azonban alighanem a revizionista kutatók sikerei miatti kétségbeesésükben lendültek támadásba a cionisták.
Ez év október 19-én a londoni Conway Hallban tartják rendezvényüket azok a „tudósok” és híveik, akik meg vannak győződve arról, hogy „Jézus Krisztus sohasem létezett”, és amit róla a Biblia állít, az semmi más, mint „minden történelmi alapot nélkülöző mítosz”. A konferencián felszólal többek között egy Joseph Atwill nevű „Biblia-szakértő”. Ő nézeteit 2006-ban könyvben is összefoglalta, melynek címe: „Caesar Messiása: a római összeesküvés, melynek nyomán megszületett Jézus”. Ugyancsak beszédet mond majd a rendezvényen Kenneth Humphrey „író” és „történész”, aki 2005-ben jelentette meg „Jézus sohasem létezett” című, „tudományosnak” nevezett „művét”.
Zoom
Kenneth Humphrey
Fellép a Jézus-tagadók” október 19-i konferenciáján John Hudson is, aki ugyancsak „történésznek” nevezi magát,és az eseményt beharangozó weblapon a következőképpen foglalja össze véleményét: „A rómaiak tudták, hogy bármit tesznek is, uralmukkal szemben jelentős ellenzék jön létre, ezért megalkották az Evangéliumokat, mint egyfajta ellenstratégiát. Úgy semlegesítették tehát az ellenállást a hatalmukkal szemben, hogy létrehozták a saját ellenállási mozgalmukat.”
Atwill az amerikai és német bestseller listákra is felkerülő könyvében ugyancsak azt hangoztatja, hogy kereszténység kezdetben nem is vallás volt, hanem egy „alaposan végiggondolt kormányzati projekt”, valamiféle „propagandaakció”, melynek célja a zsidó ellenállási mozgalom semlegesítése és általában véve a Római Birodalom alattvalóinak lecsendesítése volt. A szerző szerint a megjövendölt Messiást váró fegyveres zsidó szekták ténykedése nyomán az a veszély is fenyegetett, hogy a példa ragadós lesz, és más provinciák népei is követik majd a példát. Mivel azonban Róma képtelennek bizonyult a hagyományos eszközökkel elfojtani az újabb és újabb zsidó felkelést, a Birodalom fővárosában úgy döntöttek – érvel Atwill -, hogy „pszichológiai módszerekkel” veszik fel a harcot a lázadókkal szemben. Éspedig oly módon, hogy megteremtik a fanatikus zsidó messiásváró szekták eszméivel versengeni képes, azok ellensúlyaként szolgáló ideológiát – állítja Atwill. Álláspontja szerint ebből a célból találták ki a „békés Messiást”, aki „nem fegyveres harcot hirdetett”, hanem „tartsd oda a másik arcodat-féle pacifizmust”, továbbá arra ösztönözte a zsidókat, hogy „adják oda a császárnak, ami a császáré”, és „fizessék meg rendesen az adóikat Rómának”.
Zoom
Joseph Atwill
Az USA-ban és Németországban állítólag igen népszerű könyv szerzője meg van győződve arról is, hogy „Jézus Krisztus sohasem létezett”, mivel a rá vonatkozó történelmi források „nem megbízhatók”. Hasonlóképpen vélekedik Kenneth Humphreys is, aki biztos benne, hogy „egyáltalán nem élt Jézus Krisztus nevű személy a római uralom alatt álló Palesztinában”. Amit pedig a Biblia Jézusról ír, az semmi más, mint „mítosz”, amelyet világosan körülhatárolható érdekektől vezettetve „terjesztettek el” – állítja Kenneth Humphreys.
A cionisták legújabb keletű keresztényellenes teóriájával két súlyos baj is van. Az egyik, hogy az egész elmélet puszta feltevésen alapszik, és a legcsekélyebb bizonyíték sincs rá. A másik pedig, hogy azokat az uralmi módszereket és megtévesztő stratégiákat tulajdonítja a római arisztokráciának, amelyeket kétezer évvel később éppen a cionista zsidó oligarchia alkalmaz a nyugati világ alattvalóinak „lecsendesítése” érdekében.
Perge Ottó