Ami a hazai sajtóban Izraellel, a zsidósággal kapcsolatban folyik, azon a Kossuth Rádió Halljad Izrael című vallási félórájában legutóbb elhangzottak óta már egyáltalán nem csodálkozunk. Az Izrael állami propagandáját fölerősítő, a zsidó állam nagykövete politikai üzeneteinek hordót biztosító "vallási félóra" olyan messze van a hitélettől, mint Makó Jeruzsálemtől. Egy észak-magyarországi hírportál pedig címoldalon közöl héber hirdetéseket.
A Kossuth Rádió legutóbbi zsidó "vallási" félórájában a nemrég elhunyt Ovádjá Joszéf, volt izraeli országos szefárd főrabbi haláláról a műsorvezető - még mielőtt vendégénél, L. Simon Lászlónál a Kuruc.info mielőbbi elhallgattatását szorgalmazta - az adásban közölte a hallgatókkal, hogy az említett főrabbi "visszaadta nemes lelkét a Teremtőnek". Ezután egy jobb sorsra érdemes budapesti főrabbi ismertette az elhunyt érdemeit, emberi nagyságát. Mi csak annyit teszünk hozzá, hogy ez a "nemes lelkű" izraeli főrabbi a zsidó vallási fajgyűlölet egyik főkolomposa volt, aki többek között videón is mondja, hogy "a Jóisten azért teremtette a gojokat, hogy szolgálják a választott népet, a zsidókat".
A Kossuth Rádió műsorvezetője, szerkesztője által "nemes lelkűnek" nevezett Ovádjá Joszéf a béke- és emberszeretetét azzal is bizonyította, hogy egy hitszónoklata közepette Istentől ezt kérte: "Bárcsak pusztulnának el ellenségeink és gyűlölőink, Ábu Mázen (a Palesztin Nemzeti Hatóság elnöke - J. K.) és az összes gazember! Vesszenek ki mind ebből a világból! Sújtson le rájuk a Jóisten a dögvész csapásával! Ámen!"
A fenti kitérő után minap a Borsod Online (boon.hu) hírportálon egy héber nyelvű kereskedelmi hirdetés gondolkodtatott el bennünket. Mit keres, kikhez szól ez a héber nyelvű kereskedelmi hirdetés egy észak-magyarországi portálon? A kérdés azért is jogos, mert Magyarországon az elmúlt esztendők erőteljes izraeli nyelvoktató tevékenység ellenére sem beszélnek héberül a hazai zsidók. Még Budapesten sem, nemhogy Borsodban.

De miről szól a héber hirdetés? "X" nevű izraeli kommunikációs cég (nevének leírásával nem kívánjuk fölerősíteni a reklámot, mert nem biztos, hogy befolyna tőlük a hírverés összege a kurucok számlájára - J. K.) többi között azt ígéri, hogy a velük most szerződést kötő személyek külföldről ingyenesen, időbeni korlátozás nélkül telefonálhatnak Tel-Aviv és környékére.
Olvasónk, aki a héber nyelvű hirdetést megküldte, közli még, hogy a Borsod Online hírportált erősítik azok a szélsőjobbosnak egyáltalán nem nevezhető újságírók is, akik korábban a megszüntetett MR6 Régió Rádió Miskolc munkatársaiként terjesztették a szocionista propagandát. Ilyen erősítést kapott a boom.hu például azon hölgy személyében, akit legutóbb Bajnai és Mesterházy közös jelöltjeként ismerhetett meg a borsodi választópolgár.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info