Igen érdekes hír látott napvilágot a világsajtóban 1945 januárjának első napjaiban. Nem akárkitől, hanem a Londonban működő emigráns lengyel kormánytól származott az az újévi jelentés, amiről a híradások szóltak. Ez a cikk konkrétan az Army News c. lapban jelent meg 1945. január 11-én.
5 000 000 lengyel halt meg a német uralom alatt
A Londonban működő lengyel kormány azt állítja, hogy legalább 5 000 000 lengyel, köztük 2 600 000 zsidó halt meg a német megszállás alatt. Sokan a koncentrációs táborokban haltak meg éhezés következtében, vagy meggyilkolták őket. Lengyelországnak a németek által megszállva tartott területén még mintegy 150 koncentrációs tábor található, amelyek közül néhányban a foglyok átlagosan nem éltek tovább kilenc hónapnál. Naponta hatvanan haltak meg az oswiecim-i (auschwitzi) táborban, ahol 1944 végén 35 000 fogoly tartózkodott.
Mintegy 2 400 000 lengyel állampolgárt németországi kényszermunkára szállítottak.
Első ránézésre talán csak a szokásos holomantrának tűnik a szöveg, ami már a II. világháború alatt is megszokottá vált, köszönhetően a szövetséges propagandának. Több millió halott, éhezés, gyilkolás stb.
Zoom
Azonban az egyik mondat súlyosan holokausztcáfoló, és ez könnyen kiderül, ha végiggondoljuk a jelentését. Azt állította ugyanis az emigráns lengyel kormány, hogy az auschwitzi táborban naponta hatvanan haltak meg. Ez nyilván egy átlagos adat, azaz úgy jutottak erre a következtetésre, hogy az áldozatok számát elosztották a tábor működésének kezdetétől eltelt napok számával. Ha ezt a módszert követjük, akkor arra az eredményre jutunk, hogy az emigráns kormány adatai szerint legfeljebb kb. 100 000 ember halt meg az auschwitzi "halálgyárban" 1944 legvégéig.
Ez pedig csodálatos módon éppen a revizionisták által kalkulált áldozati számmal egyezik meg, amire ők az 1989 után kutathatóvá vált szovjet levéltárakban felfedezett halottas könyvek nyilvántartásai alapján jutottak az extrapolálás módszerével (az auschwitzi, nem a teljes működési időszakra vonatkozó halottas könyvek 69 000 elhunytat rögzítenek). Ráadásul, szintén a halottas könyvekből, azt is tudjuk, hogy az elhunytaknak kevesebb mint a fele (63 000-ből 30 000) volt zsidó. Azaz Auschwitzban legfeljebb 50 000 zsidó veszíthette életét elsősorban a járványok, a háború vége felé a szövetséges bombázások miatt előálló ellátási nehézségek és egyéb okok miatt.
Na, de akkor mikor várhatjuk az újabb táblacserét Auschwitzban, és vajon mit fog szólni mindehhez Steiner Pali?...
(Skorzeny)