Őrizetbe vette a rendőrség Istvánffy Andrást, a 4K! elnökét, aki csütörtök délután jelképesen befizette az áfát egy gramm marihuána után a NAV Nádor utcai irodájánál, majd nyilvánosan elszívott egy füves cigarettát - közölte a párt.

Istvánffy azt hazudta, személy szerint ritkán él marihuánával, a füves cigarettát a gimnázium végén próbálta ki. Azóta több mint tíz év telt el, mégis két kezén meg tudja számolni, hányszor fogyasztott marihuánát.
"Nem személyes úri passzióból gyújtok most rá nyilvánosan füves cigire, hanem polgári ellenállásként, mert tűrhetetlenné vált a képmutatás. Nem akarok olyan világban élni, ahol ha péntek este megiszom egy pálinkát, akkor én rendes magyar ember vagyok, ha viszont egy jó barátom mellettem rágyújt egy füves cigire, ő bűnöző."
Zoom
Tavaly októberi egyeztetésen az LMP-vel
"Talán furcsán hangzik, de adózni akarunk!" - folytatta a mellébeszélést Istvánffy a NAV irodája előtt - a fű feketepiaci ára ma körülbelül kétezer forint. Az egy gramm fű után járó 540 forint áfát a 4K! elnöke egy borítékba helyezte, és kiragasztotta a NAV irodára.
(HVG nyomán)
Frissítés: videón a "hőstett" - és a korrekt módon intézkedő rendőrök: