Az USA kormányát irányító izraeli lobbi igyekszik eltitkolni annak a 28 oldalas dokumentumnak a létezését, mely eredetileg a 2001. szeptember 11-i terrortámadások hátterét vizsgáló jelentés része volt – írja Gordon Duff politikai elemző a Press TV honlapján megjelent cikkében. A szerző rámutat, hogy a jelentés szóban forgó részletét George Bush parancsára távolították el, mivel abban az izraeli titkosszolgálatoknak a szeptember 11-i terrorakciók megszervezésében és végrehajtásában játszott szerepéről volt szó.
A Kongresszus elé terjesztett jelentés eltávolított, 28 oldalas részlete „A külföldi támogatásra vonatkozó források” címet viselte. Gordon Duff cikkében rámutatott, hogy a legbefolyásosabb izraeli lobbiszervezet, az AIPAC (American Israel Public Affairs Committee) az elmúlt években óriási erőfeszítéseket tett az eltávolított jelentésrészletben szereplő információk kiszivárgásának megakadályozása érdekében.
A szerző tudomására jutott információk szerint viszont most két kongresszusi képviselő – a demokrata Stephen Lynch és a republikánus Walter Jones - nemrégiben hozzájutott a 800 oldalas jelentés egészéhez, beleértve az eltitkolt részt is. A dokumentumban szereplő tényeket állítólag sokkolónak találták, mivel az derült ki belőlük, hogy a szeptember 11-i terrortámadások tetteseit nem Afganisztánban és nem is Irakban kellett volna keresni.
“A teljes amerikai adminisztráció, a Kongresszus, a Pentagon, a CIA, az NSA és több más szervezet vezetői mind tudták, hogy mi szerepel a kongresszusi jelentésben. Mindegyikük hazudott a 9/11-es bizottságnak. Ugyanakkor olyan intézkedéseket léptettek életbe, amelyek révén elnyomták a szabadságot az országban, és százezreket mészároltak le szerte a világon, ezreket raboltak el és kínoztak meg. Tették mindezt hazugságokra alapozva” – írja cikkében Gordon Duff. Az elemző cikkében arra is rámutat, hogy a zsidó lobbicsoportok a lelepleződés elkerülése érdekében most zűrzavart keltenek, és olyan információkat terjesztenek, melyek szerint a jelentés eddig titkosított részében valójában a szaúd-arábiai titkosszolgálatoknak a szeptember 11-i merényletekben játszott szerepéről van szó.
Hogy pontosan miféle információk szerepelnek az eltitkolt jelentésben, egyelőre nem tudható. Egyáltalán nem zárható ki azonban, hogy például szó esik benne magas rangú amerikai titkosügynökök és bin Laden között, még a '90-es években, Los Angelesben és Washingtonban lezajlott találkozókról. Vagy éppen arról, hogy egy Dmitrij Khalezov nevű, nukleáris kérdésekben járatos orosz titkosügynök 2007-ben az FBI-nak elárulta: 2001. szeptember 12-én Bangkokban moszados kémekkel találkozott, akik mint sikeres moszados akciót „ünnepelték” az előző napi merényletet. (Ugyanezen a napon Benjamin Netanjahu is arról beszélt, hogy ami történt, „kedvező Izrael szempontjából”.) Az amerikai politikai elemző szerint az egyik moszados kém, egy bizonyos Mike Harari arra akarta rábeszélni az orosz ügynököt, hogy csatlakozzon a Bali szigetén tervezett merénylet előkészületeihez. (2002. október 12-én a 202 halálos áldozatot követelő terrorakció Bali szigetén be is következett.)
Gordon Duff úgy tudja, hogy az orosz kém, Dmitrij Khalezov azt is elmondta az FBI ügynökeinek, hogy Harari felfedte előtte: nukleáris robbanóanyagot is felhasználtak a New York-i ikertornyok lerombolásához, a Pentagon elleni támadáshoz pedig rakétát vetettek be, amit egy Victor Bout nevű, ugyancsak Bangkokban székelő fegyverkereskedő segítségével juttattak el Amerikába. 2008-ban Boutot Bangkokban letartóztatták, azzal a váddal, hogy fegyvereket juttatott el a kolumbiai lázadóknak.
Perge Ottó
Kapcsolódó: