"A 64. Berlinálé filmes programjában magyarok is részt vesznek szép számban. Császi Ádám rendezése a Panorama szekcióba kapott meghívást, de így is esélyes díjra, mivel a Viharsarok első film, sőt, a meleg témájú filmeket külön is díjazzák, tehát lesz miért izgulnunk majd a fesztivált lezáró díjátadón" - írja a Zsindex. Ők izgulnak, több értelemben is, mi pedig szégyenkezünk...

Sovány vigasz ugyan, de nem normálisabbak a németek sem: Berlinben kitüntetett figyelmet kapnak a homokos témájú filmek, még külön díjazásban is részesítik az ilyen aberrált produkciókat.
A Viharsarok világforgalmazója, M-Appeal még Cannes-ban csapott le a szóban forgó filmre, ők ragaszkodtak a berlini bemutatóhoz, és a rendezőt is sikerült meggyőzni, jó helye lesz a filmnek a Berlini Filmfesztiválon. Ezután következik majd a hazai premier, amitől Császi egyáltalán nem tart, pedig az első "magyar" "melegfilm", a Coming out elég nagy botrányt kavart.
"Teljesen más a két film: a Coming out egy vígjáték, és a humorral hozza közel a dolgot, míg a Viharsarok egy dráma. Ugyanakkor a Coming Out-ot rengetegen megnézték, tehát érdekli az embereket a téma. Nem gondolkoztunk botrányban: a film egy olyan szerelemi háromszögről szól, amelyben történetesen három fiú van. Persze szerzői film, nagyon vizuális, de ugyanakkor teljesen nézőbarát, nagyon egyszerűen fogalmaz, eszköztelen, spontán az egész. A másságról beszélnünk kell, fontos róla dialógust folytatni a nézővel. De nem az motivált, hogy provokatív filmet készítsek, egyszerűen csak egy olyan témát kerestem, amiről van mondanivalóm, aminek van érzelmi ereje, ami hatással tud lenni a nézőre."
A Viharsarok bemutatója február 8-án szombaton lesz a Berlinálén, a német forgalmazó még egy hatalmas bulit is szervezett a film tiszteletére - derül ki a zsidó lap cikkéből.
Az Origó egy korábbi cikke szerint a film "egy szerelmi háromszöget mesél el három fiatal fiú közt: Szabolcs egy német focicsapatban játszik, ahol közel kerül egyik csapattársához, Bernardhoz, de aztán hazatér, és itthon egy Áron nevű fiúval bonyolódik viszonyba. A szituáció akkor válik különösen komplikálttá, amikor Bernard felbukkan Magyarországon, és a fiúknak nemcsak saját érzéseikkel, hanem a vidéki Magyarország homofóbiájával is meg kell küzdeniük."
A Viharsarok 120 millió forintos költségvetésből készült, amelyből 60 milliót biztosított a Filmalap...
(Kuruc.info)