Császti-féle egyszeregy: hogyan építgessünk birodalmat?
Stratégiai valóságshow a magyarok bőrére
(Az előző rész itt olvasható.)
Folytassuk tehát egy szerelmi háromszöggel. Itt sosem lehet tudni, kit kivel csalnak, mert nem is számít. A lényeg a haszon. A résztvevők: KIM, MBVK, MOKK (Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara, Magyar Országos Közjegyzői Kamara).
A korábbi cikkünkben a végrehajtói kamarát általános költségátalány címén megillető - 2011-ben már 1 milliárd 162 millió / év, adósok által fizetendő sarcot tekintettük át (a "kormány adósvédő intézkedései", ugyebár).
Nézzük a továbbiakat. Rutinos öreg rókák tudják, hogy nincs az a "gyilkos" Császti-féle takarmánynak való féreg, mely belenyugodna néhány milliárdocskába. Mindig jól jönnek még további százmilliók. És mindaddig folytatják, míg meg nem tapossák őket.
Akik olvasták a korábbi cikkünket, láthatták, hogy a kamara bevételi oldalán szerepel az általános költségátalányon kívül még más is. Kerülve a feltűnést, egyszerűen csak MOKK címszó alatt szerepel, és összege 2011-ben 241 milliót taksált. Sajnos frissebb adatokkal nem tudunk szolgálni, hiszen a végrehajtók kamarájára nem vonatkoznak törvények, a felügyeletüket ellátó minisztérium, vagyis a béraláíró Répássy nem kötelezi őket, hogy a 2011 óta eltelt időre vonatkozó - egyébként közérdekű adatnak minősülő - költségvetésüket közzétegyék. Biztosak lehetünk azonban, hogy ez az összeg minimum a kétszeresére emelkedett évi szinten. Becslésünk szerint ez 2012-ben 500 millió körüli bevételt jelentett, a másfél milliárdot biztosan meghaladó általános költségátalány mellett.
De mi is ez a MOKK nevével jegyzett, 2011-ben szerzett 241 milliócska?
Történt, hogy "gyilkos" Császti Ferenc, a végrehajtók kamarájának ügyvezető alelnöke, az italban és a Viagrában is csalódva, megunta 130 kilósra hízott, iskolázatlan, mekegve beszélő feleségét, Szunics Ildikót (veszprémi önálló bírósági végrehajtó, Császti osztotta ki neki az állást, mint hű feleségnek), és szétnézett a piacon frissebb, karcsúbb hús után kutatva.
2009 táján járunk. Mint akkor már 15 éve regnáló alelnök, nem érte be kevéssel. Ebben az időben kapott szárnyra a hír, hogy a fizetési meghagyások kibocsátására a közjegyzők lesznek jogosultak. A bíróságokat túlságosan leterhelte a rengeteg fizetési meghagyás, és a közjegyzők kamarájának sikerült "meggyőzni" az aktuális minisztériumot (és persze az azóta aktuálisakat is), hogy milyen jó is lesz, ha ezt a közjegyzők fogják csinálni. Természetesen zsíros üzlet ez, a közjegyzőket sem ejtették fejre. Egy papírlap kitöltése, és máris megvan a bevétel. Lehet, hogy egy nem olyan sok, de mit szólnak évi közel egymillió fizetési meghagyáshoz, az országosan mindössze körülbelül 400 fős közjegyzői karra vetítve? Na és a további félmillió végrehajtási lap? Így már jól hangzik, ugye?

Nos, "gyilkos" Császti tehát a közjegyzők háza táján nézett szét. Mindjárt ki is szemelte kiválasztottját, dr. Horváth Gyöngyit, akit, akkor nemrégiben neveztek ki a közjegyzők kamarájának ügyvezetőjévé. Bővebben a kinevezésről és előéletéről itt.)
Feladatköréről:
dr. Horváth Gyöngyi ellátandó feladatai:
Beosztás: általános ügyvezető
- a MOKK hivatalának általános vezetése
- az elnök munkájának segítése, szervezés
- sajtó- és kommunikációs ügyek
- a MOKK nemzetközi kapcsolatainak koordinálása
- gazdasági és személyzeti ügyek koordinálása
- költségvetés előkészítése
- oktatási ügyek koordinálása
- KIM-mel, KüM-mel, egyéb állig. szervekkel
kapcsolattartás
- OGY képviselőkkel kapcsolattartás
Oh, milyen szép pár lehetnénk - gondolta milliárdos gyilkosunk. Ugyan nem sokkal karcsúbb, de hát mégsem autószerelő, esti gimnáziumban végzett, csak érettségivel rendelkező házimaci, hátha mellette én is doktor leszek - ábrándozott magában.
És úgy is lett, a végrehajtók kamarájának rovott jelenű ügyvezetője, valamint a közjegyzők kamarájának ügyvezetője (mindketten ma is regnálnak) összeköltöztek, és rendes élettársakként ezentúl közös birodalmuk építésén fáradoztak, és fáradoznak még ma is.
Szerelmük első zamatos, lédús gyümölcse a fentebb említett MOKK elnevezésű bevételfajta, melynek másik része persze a közjegyzők kamaráját illeti. Ezen dőzsölhet a közjegyzők alelnöke, aki egyben az ország legdrágább kurvája. Ha valaki kíváncsi lenne, hogyan lehet nem is hangya, inkább méh szorgalommal ilyen fantasztikus karriert befutni, az kérdezze meg tőle személyesen. Elérhetőségei: 06-1-489-4880, 06-30-571-2242, e-mail: horvath.gyongyi@kamara.mokk.hu, vagy megteheti Pécsett, az egyetemen, amikor az autószerelő gyilkosunkkal karöltve oktatják a végrehajtást az egyetemen. Szegény alelnök asszony, csak annyit tudott elérni Császti ribancaként, hogy a degenerált feleségével ne januárban, hanem februárban töltse el "kötelező" éves telelésüket Dominikán...
Mit is olvashattak az elmúlt cikkünkben? Mire szolgál a végrehajtók kamarájának általános költségátalánya? Emlékeztetőül: 1994. évi LIII. Tv. 34/A paragrafusa:
A kamarát az önálló bírósági végrehajtói szervezetrendszer fenntartásának, az ezzel kapcsolatos igazgatási, nyilvántartási és felügyeleti tevékenység végzésének, továbbá a kamara hatáskörébe utalt egyéb feladatok ellátásának érdekében az önálló bírósági végrehajtó hatáskörébe tartozó végrehajtási ügyek után általános költségátalány illeti meg.
Vagyis bármilyen feladatot is kap a kamara, azt ebből a pénzből kellene állnia.
Azonban az ifjú Császti-Horváth párnak sikerült meggyőznie minden érintettet, hogy nem lehet az eddigi milliárdokból megoldani a fizetési meghagyások, végrehajtási lapok elektronikus rendszerét, a végrehajtóknak való továbbítását. Ehhez további százmilliók kellenek.
Így aztán a népbarát parlamentünk, mely már az Orbán-fennhatóság alá tartozott (már megint a szocik előkészítik, a Zsidesz fölözi), megszavazta a szükséges jogszabályt:
2009. évi L. törvény
a fizetési meghagyásos eljárásról
55. § (1) A végrehajtási kérelem előterjesztéséért a MOKK részére - a MOKK rendszere üzemeltetési költségeinek, valamint a közjegyzők munkadíjának és költségeinek fedezése érdekében - díjat kell fizetni, melynek mértéke a díjalap 1%-a, de legalább 5000 forint, legfeljebb 150 000 forint (a továbbiakban: végrehajtási díj).
A díjat a végrehajtást kérő előlegezi és a végrehajtás elrendelése esetén az adós, minden más esetben a végrehajtást kérő viseli. A végrehajtási díjat végrehajtási költségként kell behajtani. (az ADÓSNAK kell megint csak a sarcot fizetni)

(4) A végrehajtási díj és a biztosítási intézkedés elrendelése iránti kérelem előterjesztéséért fizetett díj kétharmadát a MOKK a végrehajtást elrendelő közjegyzők között az elvégzett munka arányában az igazságügyért felelős miniszter rendeletében meghatározottak szerint munkadíj és költségtérítés címén felosztja. A fennmaradó összeg felét a MOKK a működésére fordítja, a fennmaradó összeg másik fele a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát illeti, mely azt a működésére fordítja.
Tehát a parlamenti képviselők úgy döntöttek, hogy további százmilliókat dobjanak össze az adósok a végrehajtók kamarájának, a közjegyzők kamarájának, persze kizárólag szeretetből, ellenérték nélkül...
Éljen az ifjú pár! Éljen "gyilkos" Császti és a "ribanc" Horváth Gyöngyi! Éljenek a kamarai ügyvezetők! Na és a haszonélvezők, a kamarai elnökök, elnökségi tagok és a többi. Te, szegény magyar, meg dögölj éhen!
(Folytatjuk)
Ha valakit még ezen felül érdekelne, beszúrjuk a Pécsi Tudományegyetem tájékoztatóját, ahol még sok ismerős névvel is találkozhatunk. Olyan korrupt tisztviselőkkel, akik hatalmas összegekért oktatnak a végrehajtók himi-humi iskolájában, jobban mondva a végrehajtók pénzmosodájában.