Egy az Interpol által körözött, emberkereskedelemmel gyanúsított kötegyáni férfit fogtak el a Készenléti Rendőrség munkatársai pénteken a Nyíregyházától 12 kilométerre elterülő Napkoron – adta hírül a Police.hu.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának közleményéből kiderül: "A Készenléti Rendőrség járőrei 2014. február 28-án Napkor belterületén igazoltattak egy személygépkocsival közlekedő férfit. Az ellenőrzés alatt kiderült, hogy K. Attila 37 éves kötegyáni lakos ellen az Interpol emberkereskedelem bűntett elkövetése miatt nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. A rendőrök a férfit elfogták, a Nyíregyházi Rendőrkapitányságra előállították és értesítették a körözést kibocsátó hatóságot."
Az eset pikantériája, hogy éppen március 1-jén 14 órai kezdettel a helyi művelődési központban I. Kötegyáni Nemzetiségi Találkozó elnevezéssel rendeztek volna "nagyszabású kulturális programot", amelynek egyik főszervezője a legnagyobb közösségi oldalon is megosztott plakát tanúbizonysága - valamint több kötegyáni egybehangzó állítása – szerint éppen az emberkereskedelem gyanúja miatt a Nyírségben pénteken elfogott "K. Attila" volt.

A községben szombaton reggel, az a hír terjedt el, miszerint a rendezvény elmarad, azt egy későbbi időpontban rendezik meg. Az erről szóló értesítést a falu művelődési házának kapujára, illetve hirdetőtáblájára is kifüggesztették.
Zoom
"K. Attila" a 2010-ben alakult, a közelmúltban pedig feloszlott, megszűnt Kötegyáni Cigány Kisebbségi Önkormányzat tagja, megalakítását követően egy ideig annak elnöke is volt - írja a Hír6.
Nos, bármilyen meglepő, mint a Kuruc.info megtudta, a K. rövidítés ezúttal is Kolompárt jelent, róla van szó (Fb-oldal itt):
Zoom
Zoom
Itt reklámozza az eseményt (terjedelmesebb képernyőfénykép itt):
Zoom
Jó üzlet az emberkereskedés, volt pénz italra:
Zoom
(Kuruc.info)