Király Tamás felvásárolta azoknak a videóknak a jogait, amelyeken lánya, Király Linda évekkel ezelőtt belesült a Himnuszba - írja a Bors.

A jogszabályokat és a pénzét hívta segítségül Király Tamás, hogy eltüntesse az internetről lánya több mint tíz évvel ezelőtti bénázását. A Comment:com ugyanis hozzájutott egy levélhez, amit az apuka az egyik videomeg­osztó portálhoz juttatott el:
Tisztelt Indavideo,
Mi, a Crown Music Bt., mint az alábbi linken található videó 2014. február 4-től online felületeken történő felhasználásának egyedüli jogtulajdonosa, kérjük a videó azonnali eltávolítását az oldalukról. http://indavideo.hu/ video/Kiraly_Linda_ -_Himnusz Amennyiben kérésünknek nem tesznek eleget, a hatályos jogszabályok alapján jogi útra fogjuk terelni az ügyet.
Együttműködésükben bízva,
Király Tamás, ügyvezető
Ezenkívül a YouTube-ról és GameStar nevű oldalról is eltűnt az eddig sok kattintást hozó felvétel. A Bors megkereste Király Tamást, hogy megkérdezze, miért érezte szükségesnek eltüntetni a kínos videókat az internetről. Ő megkérte a lap munkatársát, hívja vissza később, de többé nem vette fel a telefont.

Így történt
A lapnak sikerült megtalálnia azt a szervezőt, aki meghívta az énekesnőt az ominózus, tíz évvel ezelőtti kosármeccsre. – A közönség először elég türelmesen reagált annak ellenére, hogy Linda belesült a szövegbe. Akkor kezdték el kifütyülni, amikor arra kérte őket, énekeljenek együtt, hiszen „magyarok vagyunk mindannyian”. Úgy gondolom, ez olaj volt a tűzre, de Linda édesapja profin reagálta le a malőrt. Beszaladt a lányához és együtt énekelték el a Himnuszt, ezután már a közönség is elnézőbb volt, azt persze nem tudták, ki az, aki kisegítette az énekesnőt – mesélte el a történteket Tímár András.
Akár milliókba is kerülhet a lépés
El lehet tüntetni bármit is a netről?
– A jogi megoldások mellett videofelvételek és képek esetén megoldás lehet azon felhasználók megkeresése, akik a felvételeket feltöltötték, és lehet velük egyezkedni, hogy mennyiért adnák el a felvételeket. Ezt nem szoktuk javasolni, mert nem lehet pontosan meghatározni, kinek lehet még a birtokában letöltve egy-egy ilyen videó vagy kép, így az visszakerülhet a netre. Jobb, ha a forrásnál, a szolgáltónál tiltatjuk le a videót, ami viszont drága eljárás. Félmilliótól akár több tízmillióig is terjedhet az összeg – magyarázta dr. Romhány Gergyely, a Repon Consulting and Research Kft. ügyvezetője.
A Kuruc.infón továbbra is megtekinthető
Nos, ablakon kidobott pénz volt az erre a célra kiadott több millió forint. Íme, ide kattintva látható a zsidó lány emlékezetes alakítása.
(Természetesen ismét újratöltve. Nagyon sok milliójába fog ez még kerülni Király apukának.)