Korábbi cikkünkben feltártuk, hogy a korábbi sikeres állami vállalatokat gátlástalanul és magabiztosan felszámoló Széles Gábor örömére hogyan nyúzzák célzott hitelkihelyezésekkel a népet a nyomor vámszedőiként is ismert, maffiaszerűen működő végrehajtók.

Megemlítettük azt is, hogy a birkameneteket pénzelő, s az élen megafonnal ordítozó Széles elvtárs 2006 előtt hogyan vett részt csicskásával aktívan a Fidesz választási győzelmének megakadályozásában. Arról is szót ejtettünk, hogy amikor már biztos volt a Fidesz győzelme, és Széles elvtárs nem szeretett volna elszámolni több tízmilliárdnyi rablott vagyonával, hogyan kezdte el szédületes tempóban tolni a biztos befutó Fidesz szekerét, amivel magának és bűntetteinek mentelmi jogot vásárolt, az elszámoltatást ő is megúszta.
Kielemeztük, hogy Széles elvtárs a privatizálás során tőlünk ellopott vagyonából hogyan vásárolta be csicskása, Schmidt Balázs félkegyelmű öcsikéjét, Schmidt Zoltánt a Magyar Bírósági Végrehajtó Kamara teljhatalmú urai bizalmába, és csinált belőle kamarai titkárt, vagy ne adj Isten előbb-utóbb (báb)elnököt. Leírtuk, hogyan húznak szervezett formában milliókat szerencsétlen hitelre szorulókból a Pesti Hitelintézeten keresztül, és ígértük a folytatást. 
Először is egészítsük ki ezt a lehúzásra épülő folyamatot. Széles elvtárs csicskása, Schmidt Balázs vállalkozásait áttekintve – a vagyonokat eltüntető offshore cégeken kívül összesen 23 cégben van vagy volt érdekeltsége - szembeötlő, hogy - többek között - 2013 óta a Komplex Faktor Zrt. igazgatósági tagja. Itt el kell mondani, hogy ennek mi a jelentősége. Nézzük a folyamatot: a Pesti Hitel magas kockázattal hitelt helyez ki. Az apró betűkkel és rejtett költségekkel felturbózott hitel sok esetben bedől, mert egyszerűen így van kitalálva. A Pesti Hitel megindítja a végrehajtást, ahová a végrehajtón keresztül - megjegyezzük, teljesen "törvényesen" - bevonják az adós teljes vagyonát. Így elég sok pénz folyik be hozzájuk, amit nem szeretnek, mert egyrészt adózni kell utána, másrészt nem mindent tehetnek meg a még több pénz beszedésére, mert a szabályok még rájuk is vonatkoznak. Ezért szó szerint aprópénzért, általában a teljes tartozás kb. 10%-áért eladja a követelést a Kompex Faktorcégnek, ami a vezetés (Széles, Schmidt) érdekeltségébe tartozik, tehát csupán egyik zsebből pakolják adósaik vagyona felett való rendelkezést a másikba. Ezzel jelentősen csökkentik a Pesti Hitel bevételét, megkímélve őt attól a fránya adózástól. A Komplex Faktor lesz innentől kezdve a hitelező, amiről az adós csupán egy fonnyadt levélkét kap a tájékoztatási kötelezettség jegyében. Na, innentől kezdve indul a tarhálás. A végrehajtás robog tovább, az értékek valós érték alatt kelnek el, amit a faktorcég később jó áron értékesít, az adósság ugyanakkor megmarad az adós élete végéig. Ezért is lenne megoldás a Jobbik által szorgalmazott magáncsőd bevezetése, mert akkor lehetne egy vonalat húzni a vagyon teljes elveszítése után, és nem kellene a nyugdíjunkból vagy az örököseinknek tovább fizetni az uzsorát.
Most korábbi írásunkra visszautalva (ennek a frissítése) a gyakorlatban is bemutatjuk, hogy mire jó az MBVK által létrehozott és működtetett adósnyilvántartó rendszer, aminek egyébként a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban lenne a helye. A Pesti Hitel, persze jogosulatlanul, leellenőrzi ott is a leendő ügyfeleit a félkegyelmű Schmidt Zoltán titkár közreműködésével, így, jogtalan piaci előnyhöz jutva, lényegesen több információt kap ügyfeleiről, mint bármely más bank vagy hitelintézet, aminek következtében versenytársaihoz képest minimalizálni tudja a tényleges kockázatát a hitelkihelyezéseknél. 
Most mondhatnánk, hogy ennyi, de sajnos Széles elvtárs és a "gyilkos" Császti-féle maffia több érdekességet is rejt. Áttekintettük kicsit a Pesti Hitel működését a neten százával felbukkanó panaszos leveleken és hozzászóló ügyfelek bejegyzésein keresztül. Érdekes megállapításra jutottunk, mert a Széles érdekelt hitelintézet működése nagyon hasonlít egyik olvasónk által felvázolt, a szcientológusok uralmába került vállalkozások működésére. Ha ehhez hozzávesszük az aggkori demencia jegyeit mutató Széles elvtárs ultratudományos, világmegváltó üzemanyag celláit, amit kozmikus energiával hajtana, és az őt közröhej tárgyává tevő ufóvárást, talán mindenkinek összeáll a kép, főleg, ha eláruljuk: egy pénzügyi kizsákmányoláson alapuló gazdasági modellt vallássá alakító Hubbard szörnyszülöttjét hívjuk ma Szcientológia "Egyháznak".
Innen már nem kell nagy fantázia kitalálni, hogy ha Széles a félkegyelmű Schmidt Zoltánon keresztül megszerzi a végrehajtó kamara irányítását, mi vár ránk. A nemrégiben hivatali visszaélése miatti vádemelése ellenére háborítatlanul praktizáló "gyilkos" Császti persze itt is megkapja a részét, és marad alelnök, mert kell olyan a rendszerben, aki profi az adósok kifosztásában, illetve a későbbi "problémák" elkerülése érdekében a szerencsétlenek öngyilkosságba kergetésében...
(Munkatársunktól)