Orbán Viktor tegnap Szarvason járt, ahol megtekintett egy méhészetet is. Az itt készült képeket éjjel töltötték föl a miniszterelnöki Facebook-oldalra.

A kommentelők közül volt, akit ez Vona Gábor álruhás országjárására emlékeztetett, de akadtak szakmaibb hozzászólások is: „hagyományaink és értékeink édes pillanatai! fontos szakma a méhészet ! Mézeink sokszinüsége kell hogy megmaradjon! Pozitiv élettani hatásai a fogyasztókra nézve, mindennapjaink egészségforrása!”. Valahogy így.
Minderről személyesen a kormányfő is meggyőződhetett, mikor Makan János tulajdonossal elvegyült a méhek között. Egy tálcát ki is vett a kaptárból, és elégedetten nyugtázta, hogy a méhek nem csípték meg. „Lám, még egy dunántúli gyereknek is tudtak újat mutatni. A jelek szerint megérezték a méhek, hogy barátként közeledem, és így egyetlen csípést sem szedtem össze” – nyilatkozott a miniszterelnök.

Magyarországon egyébként átlagosan 22-25 ezer tonna mézet termelnek évente, és ennek háromnegyedét külföldre viszik. Az ágazat 2007-2010 között 3,144 milliárd, 2010-2013 között pedig 3,525 milliárd forint támogatást kapott. A 2013-2017-es időszakban a támogatás összege 4,2 milliárd forint.
(HVG - Facebook nyomán)