Március 21-én Ferenc pápa Rómában a maffia áldozatainak családjait látogatta meg. Ezen látogatások eredménye a sajtó által is idézett mondat, melyben a pápa kiátkozza a szervezett bűnözés tagjait. A történet másik érdekes jelensége viszont az egyébként is érdekes Luigi Ciotti atya, akivel kézen fogva sétált Ferenc.
Ciotti "por-homo", tehát a "homoszexuális jogok" mellett érvelő pap. Nagy barátja volt Andrea Gallo atyának, akit a kiközösítéstől csak az mentett meg, hogy idő előtt életét vesztette: ez a pap ugyanis buzifelvonulásokra járt a tolerancia nevében, sőt a marihuána legalizálása mellett is kiállt. (Mi több, ferde hajlamú pápa megválasztását szorgalmazta, mondván, az egyháznak erre van szüksége.)
Zoom
Gallo temetési miséjén egyébként maga Ciotti buzdította a véleményük terjesztésére a homokosokat és az istentagadó kommunistákat. Tette ezt azért, mert maga Gallo is kommunistának tartotta magát, de ugyanígy támogatta a "szabad szerelmet" és a liberális feminizmust is.
Az ehhez a csoporthoz tartozó papok eddig is zavart keltettek: Angelo Bagnasco bíboros, püspök például "transzneműeket" áldoztatott a Gallo lelki üdvéért tartott misén, ahogy ez az alábbi képen látható.
Zoom
Ezért is több egyszerű gesztusnál, hogy a pápa ezzel a paptársával ölelkezés után kézen fogva sétált.
Zoom
Mindez olyan aggodalommal tölti el a konzervatív katolikusokat, olyan zavart és széthúzást kelt az egyházban, melynek a "szentatya" megszentelt hivatása kapcsán éppen csökkentésére van fölkérve, nem fölkorbácsolására - írja az Apologetika blog.