"Transzvesztita előadóként" tevékenykedett korábban a Budapesti Zsidó Hitközség ügyvezető igazgatójának frissen megválasztott Schwezoff Dávid – írja a Tudózsidó.com. A szennyes kiteregetésébe valamiért beszállt az ATV is, a szektatévé érdeklődésére Schwezoff nem kommentálta az értesülést.

Álmaink zsidója - nem fog szaporodni
A magyarországi zsidó közéleti kérdésekben tájékozott blog állítása szerint Schwezoff korábban Carol Hore Mohn néven tevékenykedett a budapesti ferde hajlamúak határtalan örömére. "Carol Hore Mohn" egy fellépésének képeivel itt, a pride.hu honlapon közzétett hozzászólásaival itt ismerkedhet meg. A Tudózsidó információi szerint Schwezoff életének egy másik szakaszában a katolikus egyházban is szép karriert futott be az alsógödi Szent István Plébánia kántoraként.
Zoom
Újabb szép bizonyíték arra, milyen kimondhatatlanul helyes a zsidók befogadása az egyházba...
Zoom
Az ATV megkereste Schwezoff Dávidot, és arra kérte, kommentálja a Tudózsidó értesüléseit. Schwezoff szerint a megjelentek a Mazsihisz tisztújítását megelőző kampány részei, de érdemben nem kívánta kommentálni az állításokat. Viszont felhívta figyelmet a Cantoronline című oldalán megjelent bemutatkozásának utolsó bekezdésére, amely a kövezketőképpen kezdődik:
„20 évesen olyan környezethez és légkörhöz kezdtem igazodni, amely 8 éven át meghatározta mindennapjaimat. Habár szellemiségében és lelkileg nem azonosultam teljesen a számomra nem ideális életszemlélettel, mégis több éven át kerestem a boldogulás lehetőségét egy olyan világban, amely nem azonos az én értékrendemmel. 8 év elteltével tudtam szembenézni ezzel a lelki feszültséggel, és - noha véleményem szerint az életben minden helyzet tanítja az embert - korábbi életvezetési döntéseim hibáinak súlyával.”
Zoom
Ez az aktuális viselete - vajon hogy állna a fent látható parókán a kipa?
Arra a kérdésre, hogy a fentiek állítólagos "transzvesztita előadóművészi" múltjára vonatkoznak-e, Schwezoff nem kívánt válaszolni.
Az alábbi videón már a zsidóság jövőjéért aggódik a repedtseggű kiválasztott:
(ATV nyomán)
Frissítés: Heisler felfüggesztené - vélhetően a katolikus kalandot nem veszi be a gyomruk
Heisler András Mazsihisz-elnök sürgeti Tordai Péter BZSH-elnököt: függesszék fel tisztségéből a frissen megválasztott ügyvezető igazgatót - írja a Szombat.org.
A lap névtelenséget kérő hitközségi forrása szerint ma délelőtt Heisler levelet intézett Tordaihoz, a BZSH elnökéhez. Ebben sürgeti elnöktársát, hogy azonnal hívja össze a BZSH elöljáróságát, és a testület függessze föl (az elmúlt csütörtökön megválasztott) Schwezoff Dávidot ügyvezető igazgatói tisztségéből. Heisler a BZSH alapszabály egyik paragrafusára hivatkozik, amely úgy rendelkezik, hogy rendkívüli kockázat esetén a közgyűlés által megválasztott tisztségviselőt az elöljáróság is felfüggesztheti. Ezt később a közgyűlésnek meg kell erősítenie.
Heisler érvelése szerint a mai napon nyilvánosságra került tények Schwezoff múltjáról oly mértékű biztonsági kockázatot jelentenek, amely a milliárdokkal gazdálkodó ügyvezető igazgató tisztségében tűrhetetlen.
2. frissítés: rendkívüli közgyűlés jöhet
Heisler András a Népszabadság kérdésére megerősítette, hogy levélben javasolta Tordai Péternek, a BZSH vezetőjének: az alapszabály adta keretek között hívja össze az elöljáróságot, függesszék fel tisztségéből a nemrég megválasztott ügyvezető igazgatót, tartsanak rendkívüli közgyűlést. Heisler szerint Schwezoff olyasmiket hallgatott el a közgyűlés elől, amelyek zsarolhatóvá teszik az ügyvezetőt, nagymértékben veszélyeztetik a hitközség további működését.
Tordai a lapnak elmondta: a közeljövőben mindenképpen összehívja a BZSH elöljáróságát. Ami Schwezoff Dávid múltját illeti, közölte: "Sajnos nem voltunk minden információ birtokában a közgyűlési választás előtt."
Zoltai Gusztáv távozásával a Mazsihisz ügyvezető igazgatói posztja is megüresedett. Csütörtökön a Mazsihisz közgyűlése következik: eddig úgy hírlett, hogy Schwezoff is elindul a tisztségért. A botrány miatt esélyessé lép elő az a Kunos Péter, aki a BZSH-ban – szoros versenyben – alulmaradt Schwezoff Dáviddal szemben.
(Nol nyomán)