A Gulf Daily News című lap cikke szerint Edward Snowden, a korábban az USA Nemzetbiztonsági Ügynökségénél (NSA) dolgozó ügynök felfedte, hogy az izraeli Moszad, valamint az amerikai és a brit titkosszolgálatok hozták létre az Iraki és Levantei Iszlám Állam (ILIÁ) elnevezésű radikális fegyveres szervezetet.
Az izraeli, az amerikai és a brit titkos ügynökségek célja az ILIÁ megszervezésével az volt, hogy egy olyan terrorista csoport jöjjön létre, amely mintegy „egy helyre vonzza” a világ legradikálisabb muzulmánjait – állítja Edward Snowden. Mert a cionisták szempontjából tényleg jobb, ha szunnita fundamentalisták iraki és szíriai síitákat, kormánykatonákat, civileket és keresztényeket gyilkolnak, mintsem hogy például Palesztinában harcoljanak az izraeli agresszióval szemben. A Snowden birtokában lévő dokumentumok szerint a „darázsfészek-stratégiának” nevezett akció egyedüli és kizárólagos célja Izrael megvédése oly módon, hogy „megteremtsenek egy ellenséget a határai közelében”. Újabb bizonyítékaként annak, amit értelmes emberek régóta tudnak: az USA is, Nagy-Britannia is, az egész Európai Unió és majd mindegyik arab állam a cionista világuralmi törekvések szolgálatában áll. (Szaúd-Arábia és néhány más Öböl-menti állam is jelentős támogatást nyújtott az ILIÁ-t is magában foglaló szíriai fegyveres ellenzéki csoportoknak.)
A Snowden által nyilvánosságra hozott iratokból az is kiderül – állítja a Gulf Daily News -, hogy a Szíriában és Irakban nagy területeket elfoglaló (és polgári személyek, köztük keresztények százait legyilkoló) ILIÁ vezetője, a magát kalifának nyilvánító Abu Bakr Al Baghdadi egy Moszad-bázison kapott egy esztendeig tartó katonai kiképzést, ezen kívül pedig még iszlám teológiai ismereteit is bővítették. Sőt, a gondos izraeliek beszédkészségének fejlesztéséről sem feledkeztek el.
Hogy a megtévesztés teljes legyen, és a terrorszervezet a muzulmán tömegek számára hitelesnek tűnjön, Abu Bakr Al Baghdadi, illetve az ILIÁ más vezetői korábban azzal fenyegetőztek, hogy fegyvereseik „felszabadítják Palesztinát a cionista rezsim uralma alól”, sőt, ha szükséges, „atombombát vetnek be” Izrael ellen. Az ilyesfajta hangzatos szólamok kiválóan alkalmasak arra, hogy a nyugati közvéleményt az „iszlámveszéllyel” tovább lehessen ijesztgetni, és Izraelnek a palesztinok ellen viselt irtóháborúi mellett még szorosabban lehessen felsorakoztatni. Jellemző mindenesetre, hogy miközben a gázai palesztinok hősiesen küzdenek az izraeli terroristákkal, az ILIÁ harcosai a kisujjukat sem mozdítják az érdekükben, ehelyett Szíriában és Irakban síitákat és keresztényeket gyilkolnak.
Hogy a szélsőséges szunnita jelszavakat hangoztató és „iszlám kalifátus” megteremtésén fáradozó ILIÁ cionista érdekeket szolgál, az világosan látszik abból, hogy a szervezet az izraeli-amerikai birodalom két fő ellenfelével kíván leszámolni: Szíriával és Iránnal. Emellett a bagdadi vezetéssel szembeni fellépése révén hozzájárul Irak további belső szétzilálásához, illetve három részre szabdalásához, ami a cionista stratégáknak már régóta az egyik legfontosabb stratégiai céljuk a Közel-Keleten.
Az ILIÁ-t tehát az alábbi okokból hozták létre és támogatják a cionista titkosszolgálatok:
1. Harcoljon a Nyugattal szemben álló szíriai vezetés ellen;
2. Harcoljon az Iránnal jó kapcsolatokat ápoló bagdadi vezetés ellen, és ténykedésével segítse elő Irak további balkanizálását, vagyis egy szunnita, síita és egy kurd állam létrehozását az egykori Irak területén;
3. Katonailag fenyegesse a cionista terjeszkedés egyik fő akadályát képező Iránt;
4. A radikális iszlamista szervezet fegyveresei a polgári lakosság és főképpen a keresztények ellen elkövetett rémtetteikkel szolgáltassanak további érvet az „egész világot uralni kívánó, vérszomjas, fanatikus iszlámról” szóló propagandaszólamokhoz, annak érdekében, hogy nyugati világ közvéleménye rendületlenül támogassa a cionisták palesztinellenes irtó hadjáratát és más muzulmánellenes államok ellen indított háborúit. Az ILIÁ hatalmas médiakampány közepette történő felvonultatása azért is történt éppen most, mert a Moszad, az amerikai és brit titkosszolgálatok pszichohadviselésre szakosodott részlegeiben azt remélték, a szunnita terrorszervezet bűntettei elhomályosítják az izraeli hadseregnek a Gázai övezetben végrehajtott vérengzéseiről szóló híreket. Ez a számításuk azonban szerencsére tévesnek bizonyult. (Habár a zsidó hasbarakommandó rendre igyekszik összemosni a palesztin szabadságharcosokat az ILIÁ terroristáival.)
5. A „darázsfészek-stratégia” jegyében egy helyen (a nyugati ügynökök és katonai tanácsadók felügyelete alatt álló „helyen”) gyűjtsék össze az iszlámért életüket is áldozni kész dzsihadisták egy részét, ráadásul úgy, hogy a cionista világuralmi törekvések érdekében aknázzák ki harci tudásukat, elszántságukat és fanatizmusukat.
Perge Ottó