Egy hszinpeji olasz étterem Éljenek a nácik! néven árult egy spagettihez és frankfurti leveshez egyszerre hasonlító fogást – írja a The Independent.
Zoom
A nevet egy helyi tévécsatorna szúrta ki, ami aztán beindította a világméretű zsidó ajvékolást, köztük "természetesen" az izraeli és a zsidóbérenc "német" diplomáciai képviseletét is.

Az étterem vezetője arra hivatkozott, hogy csak meg akarta könnyíteni a választást a vendégeknek, de végül meghajolt a kiválasztottak támadásai előtt (nem úgy, mint a Halál a zsidókra! nevű francia település derék vezetése), és Világbajnok névre keresztelte át az ételt.

Tsao Ya-hsin, a Rock Mill étterem tulajdonosa a szóban forgó étellel
Nem ez az első ilyen ügy egyébként Tajvanban: 2000-ben egy tajpeji étterem német munkatáborokat ábrázoló fotókkal díszítette ki a falait, de persze őket sem hagyták békén, amíg le nem leszedték a képeket. A tulajdonos utána elmondta, nem gondolta, hogy ez bárki számára is sértő lehet.
Tavalyelőtt a német McDonalds futott bele egy hasonló esetbe, ahol az étteremlánc által indított online hamburgertervező pályázaton sokáig a McHolocaust burger vezette a versenyt. De természetesen nem győzhetett.
(Index korrigálva)