Kivonja a forgalomból a Zara a Twitter közösségi portálon megjelent tiltakozások miatt a sárga seriffcsillaggal díszített csíkos gyermekpólóját, amely "sokakban a náci koncentrációs táborok sárga csillagos rabruházatát idézte fel" - írja a Der Standard.
Zoom
A bűnös ruhadarab
A Zara spanyol ruházati áruház internetes portálján seriffruházatként mutatják be a kisgyerekeknek készült, kék-fehér csíkos felsőt, amelynek bal felére nagy sárga csillagot varrtak.
A póló mintája a második világháború német táboraiban dolgozni tanított foglyok ruházatára emlékezteti egyes érintetteket leszármazottait (akik a jelek szerint kiirtottságuk ellenére egész jól vannak, sőt sokasodnak), emiatt a Twitter számos zsidó felhasználója kritizálta a céget, és értetlenségét fejezte ki a ruhadarab miatt. "Az új Zara seriffpóló dizájnja némileg holokausztos, nem gondoljátok?" - írta például a Shulmban nevű felhasználó.
Zoom
A Zara szerdán szintén Twitter-üzenetben válaszolt a tiltakozásokra. "Őszintén sajnáljuk, bocsánatot kérünk. A klasszikus westernfilmek seriffcsillaga inspirálta a pólót, amelyet kivontunk áruházainkból" - írták a gyáva ruhakészítők.

Rotschildok bocsánatáért esedeznek
Mindenért hisztiznek
Néhány hete a divatcég egy másik pólójának felirata váltott ki tiltakozást. A pólón ez volt olvasható: "A fehér az új fekete". A Twitteren és a Facebookon "felkészületlenséggel" és érzéketlenséggel vádolták a tervezőket, különösen az amerikai Ferguson városában zajló események fényében.
Zoom
Más bűnei is vannak ám a Zarának, sőt ez már stratégia náluk - hívja fel a figyelmet egy kivételes érzékenységgel megáldott csiripelő
(Kuruc.info - MTI - HVG nyomán)