A Waldenburgban élő menedékkérők egy hétig bírták a közmunkát, utána kijelentették, hogy ők Merkel asszony vendégei, és a vendégnek nem kellene dolgoznia. Ha mégis megtennék, akkor a német minimálbérért, 8,50 euróért lennének erre hajlandók.
Zoom
Ez a tevékenység már számukra is elfogadható
Ezenkívül az is kiderült, hogy „kemény” heti 2 x 2 órában tanulnak németül. Hogy fogják ilyen csigatempóban a nyelvet elsajátítani, figyelembe véve a fent lelepleződött lustaságukat és követelőző hajlamukat? Sehogy.
Vajon az 1956-os magyarok miért nem így viselkedtek? Csak nem a civilizált szokásaik és magas intelligenciájuk miatt, ami a szóban forgóknál hiánycikk?
Lefordítottam az a részt, amit a Stadtbotében (Városi Hírnök; a város hivatalos lapja) a polgármester a menedékkérőkről írt. Íme:
Újdonság a menedékkérőkről
A Roter Graben 13. lakói már a városi kép mindennapjaihoz tartoznak. A gyerekek a Waldenburgban lévő Schatzkiste gyermeknapközit látogatják. Az idősebb gyerekek a Glauchauban lévő iskolába járnak, ahol úgynevezett DaZ-osztályokban (Deutsch als Zweitsprache – német mint másodnyelv) oktatják őket. A felnőttek – nők és férfiak elkülönítve – hetente kétszer 2 órában németoktatást kapnak. Az oktatást mindenkor két becsületbeli tanerő biztosítja, és a Roter Graben 7-ben kerül rá sor. A menekültek/menedékkérők integrációjához a munkaerő-piacra való sebes betagozódás is hozzátartozik. Hogy lehetőleg gyorsan elfoglaltságot találjon, az unalom ellen hasson, és a lakosságban az elfogadottságot növelje, Waldenburg városa 7 munkalehetőséget (20 óra hetente, óránként 1,05 euróért) indítványozott, és kapott rá jóváhagyást. 2016. 4. 1-től a Roter Graben 13. összes felnőtt férfi lakója a város területén közhasznú tevékenységekben tudott részt venni.
Az első héten az intézkedés jól zajlott le. Az építkezési telephely munkatársai révén a személyeket a Roter Grabenben felvették, és a mindenkori munkahelyekre vitték, valamint a munka végeztével újfent hazahozták. Később azonban a nevezett személyek azzal érveltek, hogy ők Merkel asszony vendégei, és a vendégeknek bizony nem kellene dolgozniuk. Ezenfelül azt a véleményt képviselték, hogy Németországban van minimálbér (8,50 euró), és ezt aztán Waldenburg városának is meg kell fizetnie! Egy külön időpontban, tolmáccsal megtartott megbeszélésen Waldenburg város, valamint a Diakoniewerk [Diakónusi Műhely; az evangélikus egyház jótékonysági szervezete – a ford.] felelőseink részéről mindent még egyszer elmagyaráztak és kifejtettek. Sajnos az intézkedés továbbviteléről nem lehetett egyezségre jutni, úgyhogy a város 2016. 5. 31-én a Zwickaui járással szemben (szociális hivatal, menedék-szakterület) a menedékkérők számára való munkalehetőségek megszakítását jelentette be. Ezen fejlemény miatt személyesen csalódott vagyok, és bizonyos mértékben szomorú. Az önkormányzat, az építkezési telephely és a diakónusi műhely munkatársai sok időt áldoztak arra, sokat fáradoztak azzal, hogy a tőlünk telhetőt a sikeres integráció érdekében megtegyük.
Tudom, hogy ezen sorok oda fognak vezetni, hogy a szkeptikusok azt mondják: „már eleve tudtuk”, vagy hasonlót. A Stadtbotében [Városi Hírnök, a város hivatalos lapja – a ford.] lévő rövid jelentéseimben, 2015 ősze óta a város polgárait mindenről, ami a Waldenburgban lévő menedékeseket illeti, felvilágosítottam. Többször hívtam fel adománygyűjtési akcióra, melyek a lakosságban nagy visszhangra találtak. Ezért tekintem azt is kötelességemnek, hogy Önöket a mostani helyzetről tájékoztassam, még ha ez nekem nehezemre is esik, és engem bizonyos oldalról ettől eltanácsoltak.
Pohlers polgármester
Zoom
Próbálták lebeszélni róla, mégis megírta az igazat
(Hidra - Kuruc.info)