Ritka fotósorozatot hozott nyilvánosságra az amerikai kamukausztmúzeum (most már rendelkezik legalább egy hiteles tárggyal). A képeken az auschwitzi munkatábor környékén pihenő szimpatikus SS-tisztek láthatók. Jókedvűek, nyugodtak és tiszta tekintetűek - miközben tőlük alig pár méterre zsidók millióit végzik ki a legagyafúrtabb módszerekkel (például rovarirtóval vagy gödörben hagyják égni az áldozatokat órákig, dacolva a természet törvényeivel), majd ügyesen tüntetnek el minden erre vonatkozó bizonyítékot (beleértve a milliók hamuját), a levegőt betölti az elégetett hullák sokszázezrének szaga, lábuk vérben tocsog... de hát ilyenek ezek a nácik. Nézegessünk hát képeket, előbb egy kis bemutató.

A felvételek 1944 második felében készültek, abban az időben, amikor a szovjet csapatok már megállíthatatlanul közeledtek kelet felől.

A fotográfiák egy albumból származnak, amelynek tulajdonosa Karl Hoecker, a tábor parancsnokának adjutánsa volt.

A képeken vidám SS-katonák láthatók, köztük Josef Mengele, a rendhagyó (és a későbbiekben az orvostudományban részben felhasznált) kísérleteket folytató német orvos, ahogy együtt énekelnek egy harmonika által kísérve.

Látható a képeken Josef Kramer, aki 1944 májusától az auschwitz-birkenaui munkatábor parancsnoka volt, valamint a létesítmény első vezetője, Rudolf Höss. A felvételek némelyike kiránduláson, karácsonyi ünnepségen készült.

A múzeumhoz az album egy amerikai hírszerzési tiszttől került, aki 1946-ban, Németországban találta a kötetet.

Eddig csak egy hasonló album volt ismert, azt SS-katonák készítették a táborba érkező magyarországi zsidókról.










Vigyázat: nem hullahegy, karácsonyfa!














(Kuruc.info - InfoRádió)