Richard Field neve sokaknak ismerős lehet: ő az a felforgató, aki főszerepet játszott a gyöngyöspatai cigányok áldozatként való beállításában, Magyarország lejáratásában, valamint 2010-ben ő pénzelte az LMP választási kampányát.
Field lapja a Budapest Beacon, melyben egy beszélgetés jelent meg Kovács Miklós Ahmed imámmal, a Magyar Iszlám Közösség alelnökével: Magyar imám: egyetlen embert megölni akkora bűn, mint elpusztítani az egész emberiséget
Zoom
Kovács Miklós "Ahmed"
Nos, már maga a cikk címe is egy kitman (hazugság, részek kihagyásával). Eddig alapvetően Észak-Amerikában és Nyugat-Európában lehetett hallani azokat a hazugságokat, a Korán szerint egy embert megölni olyan, mint az emberiséget megölni; hogy az iszlám elutasítja az erőszakot; hogy az iszlám szó jelentése béke. Most viszont ez a ravasz muszlim ennek a felforgatónak a lapja segítségével ugyanezeket akarja Magyarországon is eladni, tehát életbevágó, hogy a magyarok résen legyenek.
Nézzünk tehát utána a dolognak!
Két alapelv az iszlámban
Először, a muszlimok szemében a Korán - vagy ahogyan ők nevezik: Szent Korán - nem egyszerű vallási könyv, hanem maga Allah, azaz egy istenség szava, amit ezért egy halandónak megreformálnia nem lehet, mert azért halálbüntetés jár. Allah kifejezettem megparancsolja, hogy senki nem változtathatja meg a szavait (Korán 18:27).
Allah számos alkalommal dicsekszik, hogy a Korán teljes magyarázattal bíró, kristálytiszta, részletekig kifejtett könyv, ami mentes a tökéletlenségtől, és érthetővé teszi a dolgokat (Korán 11:1, 12:1, 16:89, 24:46, 27:1, 41:3, 57:9). Amit tehát a Korán mond, az úgy van, és azt megkérdőjelezni súlyos bűn, amiért halálbüntetés jár.
Másodszor, Mohamed próféta minden muszlim megkérdőjelezhetetlen példaképe, a kitűnő viselkedés példája (uszwa haszana, Korán 33:36, 4:65, 33:21), tehát amit mondott vagy tett, az a saría (iszlám jogrend) részét képezi. Aki tetteit és tanításait megkérdőjelezi, súlyos bűnt követ el, amiért halálbüntetés jár.
Ennek ismeretében nézzük meg a cikkben elhangzott állításokat!
„Az imám szerint aki tiszteli Isten parancsait, az nemhogy ezreknek, egyetlen embernek sem okoz kárt.”
Hazugság.
Mind az iszlám könyvei, mind az iszlám jogiskolái azt tanítják, hogy a muszlimoknak kötelességük háborút viselni a nem muszlimok ellen akár megtévesztéssel, akár nyíltan, amíg ez utóbbiakat le nem igázzák, vagy meg nem ölik. A részleteket lásd alább.
„Az Iszlám szellemével és lényegével ellentétes az, hogy bárkit hitre vagy a vallás gyakorlására kényszerítsenek, mert elengedhetetlen az, hogy a hitet szabad akarattal és lelkiismerettel fogadjuk el.”
Hazugság.
Bár a Korán 2:256-ban valóban szerepel az, hogy a vallásban nincs rákényszerítés, ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy az iszlámban vallási türelem lenne.
Egyrészről sok szónak más értelme van a nyugati világban, mint az iszlámban, így teljesen másként értelmezik a kényszerítés fogalmát is.
Az iszlámban valóban nem kényszerítik a Könyv népeit (alapvetően a zsidókról és a keresztényekről van szó), hogy áttérjenek az iszlámra. A Könyv népei élhetnek dhimmiként („védett” személyként), ami körülbelül olyan „védelmet” jelent, mint ami a bolttulajdonos és a maffiózó között áll fenn. A dhimmiknek dzsizját (kb. védelmi pénzt) kell fizetniük, hogy életben maradhassanak; nem kritizálhatják alávetett helyzetüket; nem bírálhatják sem a Koránt, sem Mohamedet; nem építhetnek új templomokat és nem újíthatják fel a régieket, valamint nem kongathatják meg a harangokat; engedelmesen félre kell állniuk, ha egy muszlim jön; még rengeteg egyéb megalázó rendelkezést kell betartaniuk. Ha a sorozatos megaláztatásokat valaki már nem bírja elviselni, és ezért „önként” áttér az iszlámra, ott a muszlimok nem látnak kényszert.
Másfelől az iszlámban létezik a naskh (lerontás, hatálytalanítás).
Például a Korán 109:6-ban az áll, hogy legyen tied a te vallásod, és az enyém az én vallásom.
Ellenben a Korán 9:29 megparancsolja, hogy a muszlimoknak harcolniuk kell a Könyv népei ellen (alapvetően a zsidókról és a keresztényekről van szó), merthogy ez utóbbiak nem hisznek Allahban és küldöttében (Mohamed prófétában), és a harc addig tart, amíg a Könyv népei be nem hódolnak az iszlám uralmának, és dzsizját, védelmi pénzt nem fizetnek.
Hasonlót látunk a Korán 9:5-ben, ahol Allah megparancsolja, hogy a szent hónapok után a muszlimoknak meg kell ölniük a pogányokat, kivéve, ha a pogányok bűnbánatot gyakorolnak, elvégzik az iszlám imát, valamint iszlám adományt adnak, azaz gyakorlatilag áttérnek az iszlámra.
Itt nyilvánvalóan ellentmondás van: tied a te vallásod, enyém az én vallásom kontra igázzátok le a zsidókat és a keresztényeket, valamint öljétek meg a pogányokat, ha ez utóbbiak nem térnek át az iszlámra. Mi a megoldás az ellentmondás feloldására?
A naskh (lerontás, hatálytalanítás) azt jelenti, hogy az időrendileg későbbi kinyilatkoztatás lerontja, hatálytalanítja a korábbit. A Korán 2.106 ugyanis megparancsolja: “Bármilyen versszakot (kinyilatkoztatást) lerontunk vagy hagyjuk, hogy feledésbe menjen, egy jobbat vagy ahhoz hasonlót hozunk. Nem tudod, hogy Allah minden dolog megtételére képes?”
Időrendileg a 109.6 korai, Mekkában keletkezett kinyilatkoztatás, amit a késői, Medinában keletkezett 9:5 és 9:29 már lerontott.
Tudni kell, hogy Arábiában kezdetben pogányok, zsidók és keresztények éltek. Amikor Mohamed prédikálni kezdett Mekkában, alig akadt néhány követője, így gyengesége okán kénytelen volt a multikulturalizmus és a tolerancia jegyében finoman fogalmazni.
Később, amikor átvándorolt Medinába, végre sikerült sereget toboroznia és a politikai hatalmat megragadnia. Itt már nem kellett megjátszania magát, és kimondhatta, amit valóban gondolt. Ezután az Arábiában élő pogányokat, zsidókat és keresztényeket vagy az iszlámra térítette, vagy kiirtotta.
Ahogyan a dzsihád és expedíció könyvében szerepel: „Elmesélte Umar b. al-Khattib, hogy hallotta Allah Hírnökét mondani: ’Ki fogom űzni a zsidókat és a keresztényeket az Arab-félszigetről, és nem fogok senkit sem hagyni, csak muszlimot.’” (Sahih Muslim 19.4366)
Nem véletlen, hogy a hidzsra (vándorlás, emigráció) a muszlim naptár kezdete, ugyanis ekkor sikerült az iszlámnak egyszerű vallásból politikai-katonai mozgalommá alakulnia.
Ezzel kapcsolatban fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy amit napjainkban megélünk, az nem menekülthullám, hanem hidzsra (vándorlás, emigráció) az iszlám terjesztése érdekében. Azt is szeretném hozzáfűzni, hogy a bevándorolt muszlimok a naiv európai, amerikai, kanadai és ausztrál emberekkel szemben a fent említett kétszínű játékot játsszák: amíg gyengék, addig beilleszkedőnek tűnnek, vallásszabadságról beszélnek, de amint erőre kapnak, kimutatják a foguk fehérjét, ahogyan példaképük, Mohamed próféta tette.
Mohamed próféta a küldetésével kapcsolatban azt tanította, hogy …
… parancsot kapott az emberek elleni harcra, amíg azok nem mondják, hogy senkinek nincs joga, hogy imádják, csak Allahnak. (Sahih Bukhari 1.8.387)
… parancsot kapott az emberek elleni harcra, amíg azok nem mondják, hogy La ilaha illallah (Nincs más isten, csak Allah), és aki azt mondja, hogy La ilaha illallah, annak Allah megvédi a vagyonát és életét tőle [Mohamedtől]. (Sahih Bukhari 6924)
… parancsot kapott az emberek elleni harcra, amíg nem tanúsítják, hogy nincs más isten, csak Allah, és hogy Mohamed Allah küldötte, és imádságot nem gyakorolnak és zakatot (adományt) nem adnak. (Sahih Muslim 1:33)
… a legrövidebb kifejezéssel küldték, aminek a legszélesebb értelme van, és (az ellenség szívébe öntött) terrorral lett győzedelmessé (Sahih Bukhari 4.52.220)
„Az Iszlám szó arabul ugyanazt jelenti, mint a béke.”
Hazugság.
Az iszlám szó jelentése alávetettség, belenyugvás Allah akaratába.
„Egyetlen embert megölni akkora bűn, mint elpusztítani az egész emberiséget a Korán szerint.”
Ezt a hazugságot úgy hívják, hogy kitman (hazugság részek kihagyásával). Mint amikor valaki nem bontja ki az igazság minden részletét.
A Korán 5:32 teljes szövege ugyanis ezt parancsolja: „E miatt rendeltük el Izrael gyermekeinek, hogy ha bárki megölne egy embert, és azt nem gyilkosság, vagy (és) a gonoszságnak a földön való terjesztése megtorlására tenné, az olyan lenne, mintha az egész emberiséget ölné meg, és ha bárki megmentene egy életet, az olyan lenne, mintha az egész emberiség életét mentené meg. És valóban eljött hozzájuk a Küldöttünk (Mohamed) tiszta tanúságtétellel, bizonyítékokkal és jelekkel; még ezután is közülük sokan folytatták a földön a korlátok áthágását.”
Először is látható, hogy az adott Korán-kinyilatkoztatás Izrael gyermekeire, azaz a zsidókra vonatkozik, és nem a muszlimokra.
Másodszor látható, hogy vannak kivételek, például olyasvalakit meg lehet ölni, aki gonoszságot tett (más Korán-fordításban: aki romlottságot terjesztett). Ennek magyarázatára alább visszatérek.
A rákövetkező kinyilatkoztatás, a Korán 5:33 ezt parancsolja: „Azok jutalma, akik háborút viselnek Allah és Küldötte ellen és gonoszságot tesznek a földön, pedig csak az, hogy meg kell őket ölni, vagy keresztre kell őket feszíteni, vagy kezüket és lábfejüket az ellentétes oldalon le kell vágni, vagy száműzni kell őket a földről. Ez a dicstelenségük ezen a világon, és a Túlvilágon nagy kínszenvedés az övék.”
A Tafsir Ibn Kathir egy híres Korán-magyarázat, ami megadja a választ arra, hogy kik azok, akik gonoszságot tesznek (romlottságot terjesztenek): „(És amikor azt mondják nekik: ’ne tegyetek gonoszságot a földön’), az azt jelenti, hogy ne kövessetek el engedetlen cselekedeteket a földön. Gonoszságuk az Allahhal szembeni engedetlenség, mert bárki, aki a földön Allahhal szemben engedetlen, vagy azt parancsolja, hogy Allahhal szemben legyenek engedetlenek, az gonoszságot követett el a földön. Mind a földön, mind a mennyekben a béke az (Allah iránti) engedelmességen keresztül van biztosítva (és kiérdemelve.)”
A Tafsir Ibn Kathir a képmutatók által elkövetett gonoszság fajtáiról pedig ezt mondja: „(…) a hitetleneket barátoknak fogadni a földön elkövetett gonoszság kategóriáinak egyike. (…) Hasonlóan, Allah azt mondta, (Ó ti, akik hisztek! Ne fogadjatok hitetleneket awliyának (védelmezőknek vagy segítőknek vagy barátoknak) a hívők helyett. Leplezetlen bizonyítékot kívántok nyújtani Allahnak saját magatok ellen? (Korán 4.144)”
„Aki tiszteli Isten parancsait, az nem okoz kárt egyetlen embernek sem, nem hogy ártatlanok ezreinek.”
Már említettem, hogy ugyanannak a szónak az európai és a muszlim kultúrkörben más jelentése van. Mint fent láttuk: aki ellentmond az iszlámnak, vagy aki hitetleneket barátnak fogad, az gonoszságot cselekszik és romlottságot terjeszt, tehát nem ártatlan.
Az iszlámban egyébként sem úgy általában emberekről van szó, mert pontosan meghúzott határ van a hívők (muszlimok) és a nem hívők (mindenki más) között.
A Korán 48:29 megparancsolja, hogy Mohamed Allah küldötte, és akik vele vannak, azok kemények a hitetlenekkel, viszont irgalmasak egymás között.
A Korán 5:51 megparancsolja, hogy a muszlimok ne fogadjanak barátot a zsidók és a keresztények közül, és aki ezt mégis megteszi, eggyé válik közülük, akit Allah soha nem fog segíteni.
A Korán 60:04 megparancsolja, hogy Ibrahim (Ábrahám) és követői remek példaképek, amikor a saját népüket megtagadják, mert a népük nem akarja kizárólag Allahot imádni, és ezért gyűlölködés és ellenségeskedés alakul ki közöttük, ami addig fog tartani, amíg a nép nem kizárólag Allahot imádja. Azonban, folytatja a kinyilatkoztatás, Ibrahim (Ábrahám) nem remek példakép, amikor a saját apja számára Allah bocsánatát akarja kérni.
Mohamed próféta azt tanította, hogy…
… a muszlimoknak csak a többi muszlimmal lehet társasági kapcsolatuk, és nem engedhetik meg, hogy más az ételüket fogyassza, csak a hitbuzgók (Abu Dawud 41:4832)
… aki egy népet másol, az egy közülük (Abu Dawud 4031)
… egy ember a barátja vallását követi, tehát mindenkinek meg kell fontolnia, hogy kivel barátkozik (Abu Dawud 41:4815)
… bárki, aki egy többistenhívővel összefűzi magát és vele él, maga is azzá válik (Abu Dawud 2787)
„Elmondása szerint a Koránban sok olyan rész van, ami a háborúra tanít meg, de nem az ölést, hanem az önvédelmet támogatja. ’Akik ezeket a verseket embertársaik ellen fordítják, semmit sem tudnak Allahról.’”
Hazugság.
Vissza szeretnék utalni a Korán 9:5-re és 9:29-re, mely szerint a muszlimoknak azért kell mások ellen harcolniuk, mert azok a mások más vallást követnek, és a harcnak addig kell tartania, amíg a zsidók és a keresztények be nem hódolnak, illetve amíg mindenki más át nem tér az iszlámra vagy meg nem hal. Látható, hogy a harc célja nem az önvédelem, hanem a hódítás csupán azért, mert mások más istenséget tisztelnek, más szokás szerint élnek.
Ehhez kapcsolódik, hogy a Korán 9:111 megparancsolja, hogy Allah megvásárolta a hívőktől életüket és vagyonukat, ezért cserébe övék lehet a Paradicsom: a hívők Allah ügyéért harcolnak, így ölnek és közben megöletnek.
Az tehát, hogy az öngyilkos merénylő a Paradicsomban jut, nemcsak hogy benne van a Koránban, hanem az iszlámban az Allahért való ölés és közbeni megöletés az egyetlen biztos módszer a Paradicsomba kerülésre.
Azok a muszlimok tehát, akik az iszlám terjesztéséért és dominanciájáért harcolnak, éppenséggel hogy sokat tudnak Allahról, és az ő ügyében cselekednek.
„Az iszlám a béke vallása.”
A ravasz muszlimok ezen valójában azt értik, hogy amikor majd az iszlám meghódítja az egész világot, akkor nem lesz több ellenségeskedés, és eljön a béke, mármint az ő békéjük.
„A terror áldozatainak elsöprő többsége muszlim.”
Csúsztatás.
Egyfelől az iszlámban a hit elhagyását halállal büntetik (Korán 4.89, Sahih Bukhari 9.84.57, Umdat al-Salik o8), márpedig a szunniták és siíták egymást ilyennek tartják, illetve mindketten ilyennek tartják például az ahmadiyyákat. Az, hogy a muszlimok ezen okból egymást ölik, nem áll ellentétben az iszlám tanításaival.
Másfelől a Korán 9:73 megparancsolja Mohamed prófétának, hogy keményen küzdjön a hitetlenek és a képmutatók ellen, és legyen rideg velük szemben. A képmutatók azok a muszlimok, akik névleg az iszlámot követik, de ellazsálják az iszlám kötelező előírásait. Ezeket megölni szintén nem bűn.
„Allah a férfit és a nőt egyenrangúnak, de nem egyformának teremtette.”
Hazugság, mert semmiféle férfi-nő egyenrangúság sincs az iszlámban.
Egy férj megverheti az engedetlen feleségét. (Korán 4:34) Vajon megverheti-e a feleség az engedetlen férjét? Nem.
Egy nő csak a férfi hozzátartozó engedélyével mehet bárhová (Sahih Bukhari 52.250). Vajon kell-e egy férfinek a női hozzátartozó engedélye, hogy bárhová menjen? Nem.
Egy nő tanúvallomása a fele egy férfi tanúvallomásának (Korán 2:282).
„Valóban vannak olyan esetek, amikor a család nyomás alá helyezi, ketrecbe zárja vagy megveri a lányt, de ezek adott népek kultúrájához, még inkább adott személyek tudatlanságához kötődnek, a Próféta ilyenre nem biztatott minket. Sőt.”
Hazugság.
Mohamed próféta példaértékű tanításai és tettei a nőkkel kapcsolatban:
Nem megengedhető egy férfinak, hogy egy nővel egyedül legyen, és egyetlen hölgynek sem szabad utaznia, kivéve egy muhrammal (azaz a férjével vagy egy olyan személlyel, akihez soha, semmilyen esetben nem mehet hozzá, pl. az apja, a fivére stb.) (Sahih Bukhari 52.250).
Egy férfit nem fognak megkérdezni, hogy miért is verte meg a feleségét (Abu Dawud 11:2142).
Mohamed mellkason ütötte gyereklány-feleségét, Aishát, mert a lány engedély nélkül hagyta el a házat (Sahih Muslim 04:2127).
A pokol főleg nőkkel van tele, mert a nők sokat átkozódnak, hálátlanok a házastársaikhoz, híján vannak a vallásnak és a józan észnek; ez utóbbi miatt a tanúvallomásuk csak a felét éri egy férfi tanúvallomásának (Sahih Muslim 142).
Egy nő tanúvallomása csak a felét éri egy férfiénak, mert a nők esze fogyatékos (Sahih Bukhari 2658).
A pedofil házasság törvényes. Mohamed kb. 50 éves volt, amikor egy 6 éves lányt, Aishát feleségül vett, és amikor a lány 9 éves lett, elhálták a házasságot. (Sahih Bukhari 3896, Sahih Bukhari 5158, Sunan Abu Dawud 2116.)
Ezenfelül az Az utazó támasz (Umdat al-Salik), ami egy muszlim jogtudományi útmutató (fiqh), az o1.2 (4) pontban kimondja, hogy az apa vagy az anya, vagy az ő apjuk vagy anyjuk nem vonható felelősségre a gyereke vagy a gyerek gyereke megöléséért.
A hitetleneket becsapni helyes cselekedet
Kiegészítésként adódik a kérdés: miért hazudozott Kovács imám ilyen sorozatosan?
Azért, mert a hitetleneket tilos barátnak fogadni, kivéve akkor, amikor a muszlimok gyengék, nem tudják őket legyűrni, és ezért meg akarják őket téveszteni (Korán 3:28). A további részleteket lásd lent, a kapcsolódókban.
Van lehetőség a tanulásra
Zárszóként annyit szeretnék leszögezni, hogy az iszlám könyvei az interneten angolul és ingyenesen elérhetőek, valamint a Kuruc.info magyarul és ingyenesen szintén lehetőséget ad a tanulásra. Éppen ezért senki nem jöhet azzal a kifogással, hogy ő ezekről a dolgokról nem tudott.
Hidra - Kuruc.info
Kapcsolódó: