Tizennégymillió koronáért (453 millió forint) vett három lakást három muszlim családnak Stockholm egyik városrészi önkormányzata. Ebben még semmi rendkívüli nincs, mivel az elmebetegek által vezetett svéd állam arra kötelezi a helyi önkormányzatokat, hogy biztosítsanak lakóhelyet a bevándorlóknak.
Zoom
A történetben az az érdekes, hogy, mint kiderült, a három családnak egy családfője van, vagyis az ártatlan betolakodó három nejjel és tizenhat purdéval ment élősködni az országba.
Zoom
Muszlim poligámia - illusztrációk
A felháborodás nem csak amiatt nagy, mert az országban tilos a poligámia, hanem mert Stockholm nagyon komoly lakáskrízissel küzd, húsz évet kell várni, hogy valaki hosszú távú lakásbérlethez jusson. Az önkormányzat próbált magyarázkodni, hogy a család(ok) "csak" átmenetileg használják a kérdéses ingatlanokat, de, mint azt a polgármester kijelentette, a városközponttól délkeletre eső Nacka nevű kerületnek 370 "menekültet" kell idén elhelyeznie.
Zoom
Ezt a kis családot az angolok hizlalják
A városrész ellenzéki vezetésű, ez a fajta migránsügyi kötelezettség a jobbközépnek mondott Mérsékelt Párt (Moderaten) által delegált polgármesternek sem tetszik. Mats Gerdau a közösségi oldalán meglehetős nyíltsággal azt írta az ügyről, hogy ő is frusztrált ettől az egésztől, mint bárki más.
"Azért csináljuk, mert kell" – írta. A városrész vezetője nem győzi hangsúlyozni, hogy az ilyen lakás semmilyen esetben nem lesz a menekülteké örökre, "csak" két évre, a menedékkérőknek ennyi idő alatt kell(ene) állandó megoldást találniuk a lakhatásukra. Viszont az érvelés nem biztos, hogy megnyugtatja azokat az akár uniós tagországból érkező fiatalokat, akik épp azért jöttek szerencsét próbálni a svéd fővárosba, mert Stockholm élhető, fiatalos, vonzó, ráadásul rengeteg tech-céget találni, viszont az öröklakások ára az egekben jár.
A The Local angol nyelvű, svéd híreket gyűjtő portál eközben azt boncolgatja, hogy a poligámia ugyan törvénybe ütközik, de ha az ilyen házasságok külföldön köttettek, akkor nincs baj velük.
(MNO nyomán)