Csak pár napja jelentették be a szereposztást, de máris vihart kavart a Richard Williamsről szóló King Richard című film. A Venus és Serena Williams apjáról szóló filmben ugyanis a tervek szerint Will Smith játszaná a főszerepet. Csakhogy a szereplőválasztást kritizálók szerint Smith bőre túl világos ahhoz, hogy hiteles Richard Williams legyen belőle.
Ahogy például Clarence Hill Jr. sportújságíró fogalmazott, "colorism matters", vagyis a feketék számára egyáltalán nem mellékes, hogy a Williamst játszó színész bőrszíne olyan legyen, amilyen az edzőé.
Egyes négerek hozzászólásokban és Twitter-bejegyzésekben követelik, hogy egy másik fekete - feketébb! - színész játssza a King Richard főszerepét. De ez persze nem rasszizmus.
Nem ez az első ilyen botrány Hollywoodban: korábban Scarlett Johanssont bírálták, amiért a Páncélba zárt szellemben egy ázsiai szereplő bőrébe bújt, de azt is kifogásolták, amikor a Smith-hez hasonlóan világosabb bőrű fekete színész, Zoë Saldana alakította Nina Simone-t. Általánosságban pedig egyre több szó esik arról, hogy a világosabb bőrszínű feketéknek jobbak az esélyei a szórakoztatóiparban - lassan tehát már azt sem tűrik meg, akit "elrontott" némi fehér beütés, és nem fajtiszta... És persze ez sem rasszizmus. Csak fordított esetben lenne az.
 (Kuruc.info - Index korrigálva)